Istarska policija istražuje još jedan slučaj mogućeg vršnjačkog nasilja

23.02.2023.

19:46

Autor: Jana Radić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Na parkiralištu Mandrač u Puli pronađen teško ozlijeđeni mladić

Na parkiralištu Mandrač u Puli pronađen teško ozlijeđeni mladić

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Istarska policija istražuje još jedan slučaj mogućeg vršnjačkog nasilja. U Puli je teško ozlijeđen šesnaestogodišnjak, a istraga treba pokazati jesu li dječaka brutalno pretukli njegovi vršnjaci.

Policija je u nedjelju navečer zaprimila dojavu građana da je na parkiralištu kod Mandrača u Puli pronađen teško ozlijeđeni mladić.

- Provodi se jedno sveobuhvatno kriminalističko istraživanje, ono uključuje obavljanje razgovora s velikim brojem osoba, pregledavanjem dostupnih snimki video nadzora, obavljaju se i druge radnje kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo odnosno kako je mladić ozlijeđen, rekla je Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske.

Nakon napisa na portalu Istra 24 slučaj je dospio u javnost. Iako je u nekim medijima objavljeno da je riječ o nesretnom slučaju i padu s bicikla, roditelji ozlijeđenog maloljetnika to opovrgavaju. Smatraju da je njihov sin brutalno pretučen.

- Također roditelji tvrde da je u slučaj uključen i sin jednog visoko pozicioniranog policijskog dužnosnika i smatraju da se slučaj zataškava. Policija bi svakako po hitnom postupku trebala istražiti sve okolnosti događaja i nakon toga ih objaviti kako bi sve sumnje bile uklonjene, rekla je Martina Pereša, novinarka portala Istra24.


Policija detaljno istražuje slučaj, a gradonačelnik Pule poručuje - Pula je siguran grad.

- Takve situacije su se dogodile, događaju se, nažalost i kod nas i u drugim gradovima, ali mislim da kroz edukaciju mladih ljudi, kroz javno progovaranje o tome kako zaštititi one koji su najslabiji itekako treba biti aktivan, rekao je Filip Zoričić, gradonačelnik Pule.

Aktivne su i udruge civilnog društva koje najavljuju prosvjed kojim žele upozoriti na problem vršnjačkog nasilja.

- Djeca odrastaju u čudnim vremenima, primaju takve informacije kao nešto normalno i svakodnevno i stoga je zaista ključno pokrenuti kvalitetniju politiku rada sa djecom od najmanje dobi pa do najstarijih naših sugrađana i to u teoriji i praksi, istaknula je Sanja Rakić Frančula, udruga PANK.

Prosvjed pod nazivom "Glasnom tišinom protiva nasilja" održat će se u subotu u podne na pulskome Forumu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!