Prvi opći sabor Domovinskog pokreta

06.02.2021.

16:59

Autor: HRT/IMS

Opći sabor Domovinskog pokreta

Opći sabor Domovinskog pokreta

Foto: Borna Filić / PIXSELL

Godinu dana od osnivanja, Domovinski pokret održao je prvi opći sabor. Poručuju da su spremni za lokalne izbore u svibnju, za koje su se i organizacijski pripremili.

Mario Radić jednoglasno je izabran za zamjenika predsjednika stranke, a za glavnog tajnika Dario Džepina.

Za pomoćnika političkog tajnika kao međunarodni tajnik imenovan je Stephen Nikola Bartulica, a za pomoćnicu glavnog tajnika je kao tajnica za mlade imenovana Maja Dragašević, studentica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Galerija
Mario Radić, Domovinski pokret, Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Stephen Nikola Bartulica, Domovinski pokret, Foto: Robert Anic/PIXSELLMiroslav Škoro, Domovinski pokret, Foto: Borna Filic/PIXSELL

Na Općem saboru izglasano je novo predsjedništvo Domovinskog pokreta koje broji 18 članova, a proširen je i Domovinski odbor koji sada broji 43 člana.

Osnovana je i Zaklada Domovina na čelu sa Stephenom Nikolom Bartulicom, upraviteljica je Zorica Gregurić, a cilj Zaklade Domovina je humanitarno djelovanje, stipendiranje mladih te razne edukacije i mentorstvo.


 

Zorica Gregurić, Domovinski pokret

Zorica Gregurić, Domovinski pokret

Foto: Luka Stanz / PIXSELL

Od danas stranka ima i malo drukčije ime.

- Domovinski pokret Miroslava Škore postaje Domovinski pokret kao što smo i obećali, taj sufiks mog imena i prezimena smo izbacili iz imena stranke jer smatramo da smo se u ovom vremenu dovoljno identificirali i predstavili javnosti i da javnost jako dobro zna tko smo, ne samo mi, nego i naši saborski zastupnici te koje vrijednosti zastupamo, istaknuo je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!