Penava : Sve u politici postigao sam radom i svojim imenom; DP o njemu u superlativima

22.09.2021.

20:11

Autor: Šime Vičević/Dnevnik HTV-a/IMS/HRT

Ivan Penava i Miroslav Škoro

Ivan Penava i Miroslav Škoro

Foto: Davor Javorovic/Patrik Macek / PIXSELL

Nakon što je vukovarski gradonačelnik Ivana Penava objavio kandidaturu za predsjednika Domovinskog pokreta, reagirao je bivši šef te stranke Miroslav Škoro. Smatra da je moguće da Penava bude samo marioneta aktualnog vodstva. U Domovinskom pokretu pak smatraju da je Penava dobar izbor.


Penavina objava kandidature za predsjednika Domovinskog pokreta bivšem čelniku te stranke - nije dobro "sjela".


- Tko je s njima, ja ga smatram da je onda on u onoj situaciji da je isti kao i oni i ne možemo biti prijatelji dok se to ne razriješi, rekao je Miroslav Škoro, nezavisni saborski zastupnik, Klub zastupnika Hrvatskih suverenista. Na pitanje novinara je li Penava marioneta, odgovorio je: Lako moguće da bude, da. 


Penava odgovara da je dosad sve u politici postigao isključivo radom i svojim imenom.


- Izjave drugih aktera i njihovi ciljevi u politici, neka ih sami tumače, dakle, je li to nekom cilj otkrivanje jesam li marioneta ili ne je sasvim irelevantno za život svakog prosječnog hrvatskog građanina, rekao je Penava.

Domovinski pokret o Penavi u superlativima


Dok je Škoro oštar, vodstvo Domovinskog pokreta o mogućem novom stranačkom šefu govori u superlativima.


- Mislim da ima one potrebne vrline i kvalitete da dobro vodi stranku. Imat će našu podršku, rekao je Stjepo Bartulica, redsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.


Uvjereni su i da će Penava uspjeti upravljati Vukovarom kao gradonačelnik i istodobno voditi stranku.


- Pokazao je kad je bio u HDZ-u da ima kičmu. Nikad nisam izjavio da me je Miroslav Škoro razočarao, tako me neće razočarati niti Ivan Penava, rekao je Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta.


Suradnja u vukovarskom gradskom vijeću


Penavin prelazak u Domovinski pokret mogao bi se odraziti i na situaciju u vukovarskom Gradskom vijeću.


- Imamo korektnu suradnju što se tiče lokalne politike, ne bih rekao da smo i sad politički neprijatelji, a vrijeme će pokazati u kojem smjeru će ići Domovinski pokret, a u kom smjeru će ići Hrvatski suverenisti, rekao je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.


Hoće li Škoro postati član Hrvatskih suverenista?


Dok Škoro tvrdi da nema očekivanja o tome hoće li ostati potpredsjednik Sabora, o novom stranačkom dresu itekako razmišlja.


- U jednom trenuku ću procijeniti, donijeti odluku o tome da uđem u Hrvatske suvereniste, rekao je Škoro.


Njihov je klub Škoro već povećao ušavši u njega s Vesnom Vučemilović. Istovremeno u Domovinskom pokretu ne isključuju mogućnost da će Penava, nakon Škorine ostavke, biti jedini kandidat za predsjednika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!