Prihvaćena optužnica protiv Smiljane Srnec

22.08.2019.

10:50

Autor: HRT

default error photo
Sud će danas odlučiti hoće li optužnica biti potvrđena, poslana na doradu ili će Srnec biti oslobođena.
Optužno vijeće varaždinskog suda prihvatilo je optužnicu protiv Smiljane Srnec, kojom ju se tereti za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu. Istražni zatvor joj je produljen, a suđenje će početi u najkraćem mogućem roku. Sud je zaključio kako postoji dovoljno dokaza da i dalje ostane u istražnom zatvoru.

Srnec je na sudu plakala, kazala je da nema komentara i da nije ubila svoju sestru. Županijski sud u Varaždinu danas je odlučivao o optužnici protiv Srnec protiv koje je u srpnju podignuta optužnica za ubojstvo sestre Jasmine Dominić.

- Dokazi na kojima se optužnica temelji opravdavaju njezino podizanje, odnosno da iz njih proizlazi osnovana sumnja da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva za koje se tereti, kazao je Igor Pavlić, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.

- S obzirom na sve ono što je činjenično utvrđeno na dosadašnjem postupku, s obzirom na brojnost i kvalitetu prikupljenih dokaza smatram da je odluka o potvrđivanju optužnice očekivana, rekao je Darko Galić, sa Županijskog suda u Varaždinu.- Produžen istražni zatvor Smiljani Srnec
- Podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec
- Smiljana Srnec ostaje u pritvoru!
- Što je policija propustila učiniti u potrazi za Jasminom?
- Iz obiteljske kuće Srnec policija iznosila žute vrećice
- Smiljana Dominić Srnec u istražnom zatvoru zbog ubojstva
- Suprug uhićene Smiljane: Po selu se svašta govori, teško nam je
- Jeziv zločin u Međimurju

Podsjetimo, optužnica je tereti da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu svojoj sestri, koja je tada imala 23 godine, zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu te joj nanijela višestruke prijelome kostiju glave od kojih je preminula.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!