13:35 / 01.02.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Prijetnjama djelatniku osiguravajućeg društva iznudili novac za lažne štete

Iznuda za lažne štete

Iznuda za lažne štete

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zbog sumnje da su prijetanjama od 34-godišnjeg djelatnika osiguravajućeg društva iznudili više stotina tisuća kuna osječko-baransjka policija uhitila je 34-godišnjeg i 36-godšnjeg osumnjičenika, izvijestila je policija u uotrak.

Uhićene policija tereti da su novac iznuđivali od početka 2017. do 28. siječnja ove godine, prijeteći djelatniku osiguravajućeg društva i članovima njegove obitelj.

Policija sumnja da su u tom razdoblju osiguravajućem društvu lažno prijavljivali štete na vozilima te ozbiljnim prijetnjama upućenim 34-godišnjem zaposleniku osiguravajućeg društva i članovima njegove obitelji, prisilili ga da im u više navrata isplati nekoliko stotina tisuća kuna.

Prilikom posljednjeg preuzimanja iznuđenog novca, 28. siječnja ove godine, policija je uhitila dvojicu osumnjičenih, protiv kojih će, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, nadležnom Državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje kazneno djelo iznude, navode u osječko-baranjskoj policiji.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!