14:30 / 23.12.2020.

Autor: M.M./Hina

Primorsko-goranska županija: U dva dana sedam puta prekršene mjere Stožera

Ilustracija (Marko Dimic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Dimic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U šest slučajeva prekršene su mjere samoizolacije, a jednom slučaju zatečeni su gosti u otvorenom ugostiteljskom objektu.
U protekla dva dana policija je u Primorsko-goranskoj županiji u sedam slučajeva utvrdila kršenje odluka Stožera civilne zaštite koje su vezane uz suzbijanje širenja bolesti Covida-19, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava. 

➡️ Informacije o koronavirusu

U šest slučajeva prekršene su mjere samoizolacije, a jednom slučaju zatečeni su gosti u otvorenom ugostiteljskom objektu.

Dvije osobe s izrečenom mjerom samoizolacije zaustavljene su u prometu, jedan je došao u policijsku postaju radi predaje zahtjeva za osobne isprave, a još jedan je došao stomatologu i u ured mirovinskog osiguranja unatoč izrečenoj mjeri samoizolacije.

Kršenje mjera dogodilo se u ponedjeljak i utorak na Rabu i Lošinju, u Crikvenici i Novom Vinodolskom.

Troje stranih državljana pod mjerom samoizolacije, jedan sam i dvoje zajedno, zatečeni su na graničnom prijelazu pri pokušaju izlaska iz Hrvatske. Svima su izdani prekršajni nalozi.

U utorak oko 21 sat policijski su službenici, po dojavi građana, u ugostiteljskom objektu u Rijeci zatekli devet gostiju. Naređeno im je da napuste lokal, što su i učinili. Policija će o tome obavijestiti državni inspektorat koji je ovlašten za daljnji postupak protiv pravne i odgovorne osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!