Pripremite se na gužve u Zagrebu, počeli radovi na Mostu slobode

31.05.2022.

10:10

Autor: M.Š./HRT

Sanacija Mosta slobode

Sanacija Mosta slobode

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Počela je obnova jednog od najfrekventnijih zagrebačkih mostova, Mosta slobode. Do 31. kolovoza sanirat će se prijelazne naprave pa će promet teći jednom stranom mosta u oba smjera. 

Galerija
Sanacija Mosta slobode, Foto: Igor Soban/PIXSELL
Sanacija Mosta slobode, Foto: Igor Soban/PIXSELLSanacija Mosta slobode, Foto: Igor Soban/PIXSELLSanacija Mosta slobode, Foto: Igor Soban/PIXSELLSanacija Mosta slobode, Foto: Igor Soban/PIXSELLSanacija Mosta slobode, Foto: Igor Soban/PIXSELL

Radovi su ukupno vrijedni oko tri milijuna kuna.

- Promet će se odvijati sukladno prometnoj regulaciji, u prvoj fazi radova promet se odvija na istočnom nadvožnjaku. Svaki pravac će koristiti jednu prometnu traku, dok će biciklisti i pješaci biti preusmjereni na istočni nadvožnjak. U drugoj će se fazi promet prebaciti na zapadni nadvožnjak gdje će biti gotovi radovi, dok će u završnoj fazi tijekom četiri noći most biti zatvoren za cjelokupan promet, dok se bude vršilo spajanje samih prijelaznih naprava, rekao je izvođač radova Mate Kelava za HRT. 

Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode potrebno je zamijeniti zbog dotrajalosti.

Također, jedna od naprava je početkom godine, pod svakodnevnim opterećenjem, puknula te je provedena privremena sanacija do početka radova.

Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.

Tijekom radova bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista u zoni radova, a promet će teći prema privremenoj regulaciji.

Most saniran i 2019.

Podsjetimo, Most slobode obnavljan je i prije dvije i pol godine.

Tada je sanirana ograda, vijenci i pješačke staze u dužini od 740 metara. Vrijednost radova bila je oko 27 milijuna kuna.

Pogledajte kako je to tada izgledalo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!