Prkačin napustio Domovinski pokret

12.04.2023.

11:19

Autor: HRT/Hina

Ante Prkačin u saboru

Ante Prkačin u saboru

Foto: Patrik Macek / Pixsell

Ante Prkačin deseti je zastupnik s liste Domovinskog pokreta koji je napustio tu stranku tako da je od početnih, 16 koliko ih je na koalicijskoj listi 2020. godine ušlo u Sabor, u saborskom Klubu DP-a od ovoga tjedna ostalo tek šest zastupnika.

Prkačin je, kako je pojasnio u medijima, napustio Domovinski pokret nezadovoljan jer mu se više puta dogodilo da ga je stranka onemogućila da istupa u ime stranačkog zastupničkog Kluba iako bi se već pripremio za govor. Poručio je da ga 'više nitko ne može zadržati u Domovinskom pokretu'.

Razloge napuštanja stranke obrazložit će, najavio je, ovih dana na konferenciji za novinare.

Prkačin koji će ubuduće djelovati kao neovisan zastupnik u saborskim je klupama boravio i u prvoj polovici devedesetih, a u saborskim istupima najčešće se bavio srpskom nacionalnom manjinom i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pri čemu mu nisu bili strani šovinistički ni seksistički ispadi, nerijetko na rubu incidenta.

S koalicijske liste koju je predvodio Domovinski pokret, tada na čelu s Miroslavom Škorom, 2020. godine u Sabor je ušlo 16 zastupnika, a prije konstituiranja desetog saziva u svoj posebni Klub su se izdvojili Hrvatski suverenisti. Uslijed unutarstranačkih sukoba Domovinski pokret su napustili i utemeljitelj stranke Škoro, Vesna Vučemilović, Milan Vrkljan, Karolina Vidović Krišto i Ružica Vukovac, a odlaskom Prkačina u Klubu je ostalo šest zastupnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!