Prodaja božićnih drvaca za pomoć siromašnim obiteljima

17.12.2022.

14:11

Autor: Antoia Ćosić/Dnevnik/HRT/A.S.

Caritas organizirao prodaju božićnih drvaca za siromašne obitelji

Caritas organizirao prodaju božićnih drvaca za siromašne obitelji

Foto: Igor Soban / Pixsell

U božićno vrijeme više se nego inače brinemo jedni za druge. Hrvatski Caritas i Hrvatske šume i ovih su blagdana u sklopu programa "Za tisuću radosti - govori dobrim" organizirali humanitarnu prodaju božićnih drvaca za pomoć siromašnim obiteljima.

Ostalo je nekoliko desetaka drvaca za prodaju. Upravo će na ovom zagrebačkom trgu Hrvati pokazati vatreno srce, ali ove subote su pokazali da imaju dobro srce. 

Drvca nestaju rekordnom brzinom i čini se da će ove godine biti rekordna rasprodaja. 

U pitanju su tri vrste smreke, ali ono što je mnogo važnije jest da se ovom kupnjom čini dobro djelo. 

Sva drvca su u teglama i zapravo je to dugoročno ulaganje. 

Također volonteri pomažu kupcima da svoje drvce odnesu do automobila ili ga besplatno dostavljaju na kućnu adresu. 

Obitelji kojima se pomaže konkretni su ljudi, a hrvatski Caritas pazio je da pomoć ide obiteljima koje imaju bolesnog člana, koje su nedavno izgubile člana obitelji, koje imaju male prihode i sl. 

Stoga se ovom akcijom čini veliko dobro djelo, a trajat će dvanaest mjeseci. Akcija će se nastaviti prodavanjem brojnih drugih stvari, a na web stranici Caritasa možete se informirati i pozivom na broj 060 90 10. Poziv stoji 6,25 kuna, a itekako može pomoći onima koji su u potrebi.

- Mi kao građani, kao susjedi, kao prijatelji, tu smo da im pomognemo, da im kažemo da nisu sami u svojim teškoćama i ovo je jedan od načina da ljudi mogu doprinijeti, pomoći obiteljima koje se teško mogu nositi sa svojim teškoćama, rekao je Boris Peterlin, voditelj programa "Za 1000 radosti" iz Hrvatskog Caritasa.

- Ovoj akciji redovito se pridružuju i Hrvatske šume, zahvalila bih kolegama iz Hrvatskih šuma. Tu su i kolege iz Hrvatskog lovačkog saveza, s čime pokazujemo zajedništvo i spremnost doprinosa jednom društvenom angažmanu, kazala je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!