Osumnjičen da je ubio djeda, tijelo raskomadao i sakrio u šumu

04.10.2022.

Zadnja izmjena 18:45

Autor: Igor Ahmetović/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Kuća ubijenog muškarca

Kuća ubijenog muškarca

Foto: Igor Ahmetović / HRT

Sisačko-moslavačka policija riješila je slučaj nestanka 89-godišnjaka iz mjesta Roviška pokraj Gline. Za ubojstvo je osumnjičen njegov 29-godišnji unuk. Smatra se da ga je 2019., nakon verbalnog sukoba, ubio i tijelo zakopao u šumi. Inače, 29-godišnjak je već u zatvoru jer je lani u Splitu brutalno i bez ikakva povoda napao dvije žene.

Cijela istraga povezana s ovim slučajem trajala je gotovo tri godine. Bio je niz otegutnih okolnosti. 

- Poduzeli smo čitav niz radnji kako bi se rasvijetlio nestanak 89-godišnjak iz mjesta Roviška, s područja Gline, rekao je u središnjem Dnevniku Tone Mašunjac, voditelj Odjela kriminaliteta PU sisačko-moslavačke.

- Ponavljali smo razgovore, a kako bi sklopili mozaik te kako bi se rasvijetlio nestanak osobe koji je prijavljen krajem 2019., dodaje Mašunjac.

Ističe da se radi o vrlo zahtjevnom kriminalističkom istraživanju jer se radilo o pretraživanju područja koje je ruralno i slabo naseljeno.  

Pronađeni odjeća i dijelovi tijela muške osobe

Da se Milošu Niševiću nešto dogodilo prva je posumnjala njegova najbliža susjeda.

- Primijetila sam da ga nema. Bio je snijeg, nije bilo traga. On je uvijek hodao i išao biciklom. Zovnula sam tog starijeg čovjeka da idemo gore jer mi je bilo ružno da idem sama. Došli smo gore. Sva je kuća bila otvorena. Deda je ušao unutra i rekao - nema unutra nikoga. Izašli smo van i ja sam odmah kontaktirala policiju koja je došla za 10 minuta, rekla je Zlata Drezga iz Roviške. 

Sumnja policije na moguće počinjenje kaznenog djela ubojstva tada je usmjerena na Aleksandra Niševića, unuka nesretnog muškarca koji je zbog niza kaznenih djela i nasilničkog ponašanja od ranije poznat policiji. Javnost ga pamti po brutalnim, ničim izazvanim, napadima na dvije žene u Splitu u srpnju 2021. godine.

- Događaji koji su se dogodili na splitskom području dodatno ukazali kroz skup indicija da se radi o osobi koja je sklona nasilju ponašanju i modalitetu kaznenih djela te vrste, uostalom zato i on leži 11-godišnju kaznu zatvora u zatvoru, govori voditelj Službe kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke Igor Pasanec

U istrazi se sve promijenilo kada su krajem prošle godine u obližnjoj šumi, pronađeni odjeća i dijelovi tijela muške osobe. Policija je opisala i način izvršenja ubojstva.

- Nakon verbalnog sukoba, podesnim tupim predmetom osobi starije životne dobi, koja je već po svojoj životnoj dobi zdravstveno ugrožena, zadao više udaraca od kojih je isti preminuo, govori načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut

Motiv kao i svi ostali detalji ovog strašnog zločina bit će poznati po završetku kriminalističkog istraživanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!