Prosječna zagrebačka neto plaća za ožujak 1.323 eura

09.06.2023.

07:22

Autor: HRT/V.G./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1.323 eura, što je nominalni rast od 2,4 posto u odnosu na veljaču te za 11,8 posto u odnosu na ožujak prošle godine.


To su pokazali nedavno objavljeni podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za ožujak na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.130 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 193 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za ožujak isplaćena je u informacijskim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 2. 604 eura.

Najniža je plaća, pak, isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 735 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 1.885 eura, što je nominalan rast za 2,9 posto u odnosu na veljaču te porast za 13,3 posto u odnosu na ožujak 2022. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!