Prosvjed na Markovu trgu protiv COVID potvrda

08.11.2021.

20:33

Autor: V.G./Hina/HRT

Prosvjed

Prosvjed

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Na Markovu trgu u Zagrebu na kojem je sjedište Vlade i Hrvatskog sabora, u ponedjeljak navečer okupilo se 300-tinjak prosvjednika, protivnika šireg uvođenja COVID potvrda koje će od 15. studenoga biti obvezne u svim javnim i državnim službama, javili su mediji.

Nije poznato je li prosvjed bio prijavljen, a na Trg je ubrzo stigla i policija pa su se prosvjednici razišli.

Okupljeni su nosili lampione, rekavši da je to "simbolično svjetlo protiv tame" u koje nas, kako tvrde, uvode COVID potvrde. Najavili su dolazak pred Vladu svake večeri.

Inače, konzervativna katolička aktivistička udruga Vigilare prije dva dana prosvjed je najavila na Facebook profilu gdje su objavili da "imaju pravo donijeti svjetlo u mrak".

Predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata Jasna Karačić danas je ocijenila da u Hrvatskoj vlada velik otpor prema cijepljenju i nepovjerenje prema struci zbog dezinformacija o COVID-u koje se šire društvenim mrežama. Širenje dezinformacija preko društvenih mreža mnogo je brže nego širenje znanstveno utemeljenih informacija. To je prisutno i u drugim državama, no kada se gleda prosjek, u našoj je zemlji to najizraženije u cijeloj Europskoj uniji, izjavila je Hini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!