Prosvjed stanovnika Kosinja pred Ministarstvom pravosuđa

08.04.2022.

16:59

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Prosvjed stanovnika Kosinja pred Ministarstvom

Prosvjed stanovnika Kosinja pred Ministarstvom

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ispred Ministarstva pravosuđa i uprave održan je prosvjed stanovnika ličkog mjesta Kosinj i aktivista Zelene akcije.

Razlog prosvjeda je plan HEP-a da ondje izgradi hidroelektranu, a mještane iseli i izvlasti, što je zadatak tog ministarstva. Izgradnja hidroelektrane vrijedne 3,4 milijarde kuna na slivu rijeka Like i Gacke ekološki je štetan projekt, upozoravaju aktivisti, izrazivši nadu da će Vlada, koja je hidroelektranu proglasila strateškim interesom, od nje ipak odustati.

- Po drugostupanjskom rješenju koje su nam dostavili bez adrese, trebamo se javiti kako bismo predali svoje vlasništvo u njihove ruke. Stavili su nas van svih ljudskih i pravnih okvira, kazao je Dragan Prša iz Donjeg Kosinja.

- Ovaj projekt je planiran već više od 50 godina u prostornim planovima, od tada je njima nametnuta zabrana bilo kakvog razvoja. Sada ova Vlada cinično nudi tržišnu cijenu za njihove nekretnine, koje se 50 godina nisu mogle razvijati i koje su propadale, dodao je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!