Prosvjed u Vruji

14.06.2020.

22:05

Autor: I.D./Zoran Kukilo/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Vruja je jedna od najatraktivnijih lokacija na Jadranu, a duboko u provaliji ispod magistrale, kompleks je objekata. Prosvjednici tvrde da je većina izgrađena bespravno i na državnom zemljištu.
Prosvjed u uvali Vruja, znamenitom zaljevu između Piska i Brela na početku Makarske rivijere. Ondje se gradi turistički kompleks, a iz Udruge "Volim Omiš" kažu: Dosta je! Prozivaju državne institucije jer tvrde - godinama nitko ne zaustavlja ni bespravnu gradnju ni devastaciju obale.

Vruja je jedna od najatraktivnijih lokacija na Jadranu, a duboko u provaliji ispod magistrale, skriven u šumici, kompleks je objekata. Prosvjednici tvrde da je većina izgrađena bespravno i na državnom zemljištu.

- Imamo 11 državnih institucija koje su nadležne na ovome prostoru cjelokupnome i oni jesu napravili neke radnje, međutim to je sve nedovoljno, čovjek i dalje gradi kao što vidite iz priloženog, oduzeta mu je koncesija on i dalje gradi, mi se trenutno nalazimo na potoku Hrvatskih voda, more je tu problema, kazao je Ivan Barišić, nezavisni vijećnik Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Traže hitno zaustavljanje bespravne gradnje i devastacije obale. U prosvjedu su sudjelovali i mještani susjednih Brela i Piska. Počnite provoditi zakone i vlastita rješenja, poručuju nizu institucija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!