15:55 / 09.12.2019.

Autor: D.M./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Pruga zvana čežnja uskoro postaje stvarnost

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novoizgrađenom prugom Sveti Ivan Žabno - Gradec, prvom nakon više od 50 godina, vlakovi će prometovati od 15. prosinca.
Pruga zvana čežnja uskoro postaje stvarnost. Novoizgrađenom prugom Sveti Ivan Žabno - Gradec, prvom nakon više od 50 godina, vlakovi će prometovati od 15. prosinca, a time će biti skraćeno vrijeme putovanja  iz Bjelovara do Zagreba i obrnuto.

- VIDEO: Pruga zvana čežnja

Župan Damir Bajs s HŽ-om je danas potpisao ugovor u promotivnoj besplatnoj vožnji od Bjelovara do Zagreba od 15. do 31. prosinca, a najavljeno je da će od 1. siječnja karte biti jefitnije od 10 do 25 posto.

- Nadamo se i rješavanju drugog kolosjeka pruge kad će putovanje trajati manje od sat. Otvara se mogućnost da naši studenti i đaci mogu studirati i učiti u Zagrebu, a živjeti u Bjelovaru, poručio je župan Bajs.

- U planu je i cijelo područje oko Bjelovara integrirati u sustav javnog zagrebačkog gradskog prijevoza. To znači da će putnicima biti omogućeno da s jedinstvenom kartom mogu putovati vlakom od Bjelovara i voziti se tramvajem ili autobusom u Zagrebu, kaže direktor HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!