Prvi komentari na rezultate HRejtinga da je Vlada moguća samo koaliranjem HDZ-SDP

20.10.2019.

21:09

Autor: P.F./HRT

default error photo
Rezultate Hrejtinga su u emisiji Tema dana komentirali gosti emisije saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović i HDZ-ov europarlamentarni zastupnik Tomislav Sokol.
Vidjeli smo rezultate novog HRejtinga u Dnevniku HTV-a HDZ ima 27,4%, SDP ima 24,6%. Prema tim rezultatima Vlada bi se mogla formirati jedino ako se  HDZ i SDP dogovore i osnuju veliku koaliciju. Naime, sve ostale stranke nemaju skupa 12%.
Ekskluzivno: Dnevnik HTV-a donosi novi HRejting
Rezultate Hrejtinga su u emisiji Tema dana komentirali gosti emisije saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović i HDZ-ov europarlamentarni zastupnik Tomislav Sokol.

- Važno je uočiti trend. A trend je da HDZ pada, a SDP raste. Što se tiče velike koalicije nema apsolutno razgovora o tome. U SDP-u se to ne doživljava kao ozbiljno pitanje, tako da se o tome uopće ne raspravlja, rekao je Klisović.

Što bi se trebalo dogoditi da se ostvari velika koalicija?

- Velike su razlike između HDZ-a i SDP-a. HDZ je ozbiljna stranka koja odgovorno vodi državu i ima velike rezultate, kako doma na gospodarskom planu, fiskalnom planu, a što se tiče Europe svi ovi rezultati vezano uz izbore glavne tajnice Vijeća Europe, potpredsjednice Europske komisije. HDZ vodi ozbiljnu politiku, nažalost SDP se pokazao dosta neodgovornim, pogotovo što se tiče europskih institucija, tako da veliku koaliciju doista ne vidim kao neku mogućnost. Što se tiče trenda HDZ je na istoj razini kao i u devetom mjesecu, nakon ljeta je rastao, nakon rekonstrukcije Vlade, rekao je Sokol.

- Koliko je HDZ-ova politika ozbiljna i koliko je na jednoj liniji zajedništva govori kako europski zastupnici HDZ-a nisu htjeli dati potporu našoj pravobraniteljici za njenu kandidaturu u europskim krugovima, rekao je Klisović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!