Požar u centru Zagreba: zapalio se plin, opečen vozač bagera

31.05.2022.

21:15

Autor: B.A./HRT/Hina

Požar u Frankopanskoj

Požar u Frankopanskoj

Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

U Frankopanskoj ulici u centru Zagreba večeras je tijekom sanacije nakon puknuća cjevovoda izbio požar, pri čemu je opečen vozač bagera. Kako su javili iz JVP-a Zagreb, bager je tijekom radova pogodio plinsku cijev i zapalio se plin. U jednom trenutku plamen je bio viši od 10 metara, zbog čega je bilo zatraženo visinsko vozilo.

Prema informacijama vatrogasaca, bilo je zatraženo i isključenje struje jer su pregorjele tramvajske žice, pale su na pod i došlo je do velikog iskrenja. Također se navodi da je plinara imala problema sa zatvaranjem ventila. Na jednom su stanu popucala stakla. Hitna je preuzela vozača bagera koji je ozlijeđen (opečen), kao i još jednog radnika kojem je trebala pomoć, javili su zagrebački vatrogasci, koji su također naveli da su sami zbrinuli i jednog stanara.

Na mjesto događaja stigao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Mjesto događaja posjetio je sinoć gradonačelnik Tomislav Tomašević. Kazao je kako je nedopustivo da se ovako nešto događa, kako treba istražiti što se točno dogodilo. Najavio je da će, ukoliko je došlo do greške u proceduri - odgovorni biti sankcionirani. 

Galerija
Požar u Frankopanskoj, Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Požar u Frankopanskoj, Foto: Marko Lukunić/PIXSELLPožar u Frankopanskoj, Foto: Marko Lukunić/PIXSELLPožar u Frankopanskoj, Foto: Marko Lukunić/PIXSELLNa mjesto događaja stigao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, Foto: Marko Lukunić/PIXSELLPožar u Frankopanskoj, Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Iz Zagrebačkog holdinga ranije su izvijestili da je zbog puknuća cjevovoda dio potrošača u Frankopanskoj ulici ostao bez vode. Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternom, a zbog puknuća cijevi prekinut je tramvajski promet tom ulicom, javljeno je.

Galerija
Puknuo cjevovod u centru Zagreba, Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Puknuo cjevovod u centru Zagreba, Foto: Matija Habljak/PIXSELLPuknuo cjevovod u centru Zagreba, Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!