16:12 / 17.10.2020.

Autor: I.D./HINA

Pula: 13 učenika i osam učitelja OŠ Monte Zaro u samoizolaciji

Foto: ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izvršena je dekontaminacija, čišćenje i dezinfekcija svih prostora škole, a ravnateljica je u kontaktu s epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.
Trinaest učenika šestog razreda osnovne škole Monte Zaro, osam učitelja, stručni suradnik i dva pomoćnika u nastavi od danas su u dvotjednoj samoizolaciji nakon što je utvrđeno da je jedna učenica tog razreda pozitivna na koronavirus, potvrdila je Hini ravnateljica škole Branka Sironić. ➡️ Sve o koronavirusu

U međuvremenu je izvršena dekontaminacija, čišćenje i dezinfekcija svih prostora škole, a ravnateljica je u kontaktu s epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije oko drugih mogućih kontakata koje je imala učenica u školi.

- Imajući u vidu veliki broj učitelja koji se zbog ovog slučaja trenutno nalaze u samoizolaciji, kako stvari stoje od ponedjeljka će učenici od petog do osmog razreda imati nastavu on-line dok će oni od prvog do četvrtog razreda dolaziti u školu. Svi smo malo zatečeni ovom situacijom i moramo se sada nositi s time, izjavila je ravnateljica osnovne škole Monte Zaro Branka Sironić.

Neslužbeno se doznaje kako je učenica OŠ Monte Zaro među danas novozaraženima u Puli i pripada slučaju bliskog obiteljskog kontakta već poznate pozitivne osobe.

Inače, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 202 uzorka brisa na COVID-19, od toga 52 za administrativne potrebe, te je potvrđeno trinaest pozitivnih osoba s područja županije.

Tijekom jučerašnjeg dana izliječene su dvije osobe, trenutno je u Istri 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od toga su tri osobe hospitalizirane u pulskoj Općoj bolnici, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 178 osoba. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!