10:47 / 06.09.2020.

Autor: Hina

Pula: 6 novih slučajeva, zaražen djelatnik Opće bolnice

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Trenutačno je u Istri 62 pozitivnih na COVID-19, od kojih se pet liječi u bolnici, izliječeno ih je 9, a u samoizolaciji je 280 osoba.
Novih šest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata, među kojima je i jedan zdravstveni djelatnik pulske Opće bolnice", izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite.

- Koronavirus - najnovije informacije 

- U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 253 uzorka briseva na COVID-19, od čega 156 za administrativne potrebe, od kojih je potvrđeno šest novozaraženih, istaknuo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac te dodao kako je u četiri slučaja riječ o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Prema njegovim riječima, jedna osoba je uvezeni slučaj iz kontinentalne Hrvatske, odnosno iz Duge Rese, a epidemiološka obrada traje za još jednu osobu.

- Riječ je o zdravstvenom djelatniku pulske Opće bolnice, zbog čega su provedene epidemiološke mjere, dekontaminiran je prostor i obavljeno testiranje. Zbog ovog slučaja trenutačno su u samoizolaciji dva zdravstvena djelatnika, naveo je Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o medicinskoj sestri na Odjelu za infektologiju. U ostalim slučajevima to su osobe iz Pule te jedna iz Pazina.

U međuvremenu, tijekom subote izliječeno je devet osoba i trenutačno ih je u Istri 62 pozitivno na COVID-19, od kojih se pet liječi u bolnici, a u samoizolaciji je njih 280.

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac uoči sutrašnjega početka školske godine pozvao je svu djecu i roditelje na oprez i odgovornost, ne samo tijekom boravka u školi nego i kod kuće.

- Mi smo prilagodili sustav i koncentirani smo na početak školske godine. To je jedna nova situacija koja će opterećivati i zato je iznimno važno zadržati dobru epidemiološku situaciju kako bismo mogućnost ulaska virusa u škole i školske ustanove sveli na minimum. To nam je u ovom trenutku glavni cilj, poručio je načelnik Kozlevac. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!