16:57 / 01.10.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Dječak umro zbog zanemarivanja, roditelji privedeni i ispitani

Tragičan slučaj u Puli

Tragičan slučaj u Puli

Foto: Dnevnik 3 / HTV

Zbog grube povrede djetetova prava, zanemarivanja i nebrige za njegovo zdravstveno stanje, čime su prouzročili njegovu smrt, istarska policija privela je 45-godišnjakinju i 42-godišnjaka iz Pule. 

- Doznaje se da su u posljepodnevnim satima roditelji ispitani u Županijskom državnom odjetništvu. Nakon toga su vraćeni u pritvor. Sutra ujutro se očekuje njihov dolazak pred suca istrage, javila je za Dnevnik 3 iz Pule Petra Neuner Geržinić.

Policija je potvrdila da protiv roditelja nije bilo prijava zbog zanemarivanja djece. Nisu bili u sustavu socijalne skrbi niti su protiv njih poduzimane mjere. Centar za socijalnu srkb njihove je troje malodobne djece oduzeo roditeljima i ona su trenutno u tzv. 'privremenoj skrbi'. 

Policija je 29. rujna primila dojavu iz pulske bolnice da je poslijepodne umrlo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom za njegovo zdravstveno stanje, čime su prouzročili njegovu smrt.


Prema podacima policije, u posljednja tri mjeseca 15-godišnjem dječaku pogoršalo se zdravstveno stanje, no osumnjičenici ga nisu odveli liječniku.


Djetetu se zdravlje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičenici su tek dva dana poslije, 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu, gdje je, nažalost, umrlo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!