13:47 / 01.10.2020.

Autor: D.M./HRT

Puljak: Ne bih se spuštala na razinu komunikacije predsjednika

-

-

Foto: - / -

Podsjetila je na Milanovićevu izjavu o dvije Hrvatske te da se u ovom slučaju vidi da jedna pravila vrijede za građane, a druga za političke elite.
- Zaista više ne bih komentirala izjave predsjednika i spuštala se na tu razinu. Ono što ponavljamo i na što smo željele upozoriti u aferi Janaf jest to da je cijeli niz institucija upetljan u aferu ilegalnog Kluba izjavila je novinarima u Saboru Marijana Puljak.

➡️ Milanović se žestoko obrušio na Orešković i Puljak 
➡️ Afera JANAF: Nepresušan izvor inspiracije za političare

Puljak je reagirala na izjave Arsena Bauka koji je danas ustvrdio kako su postavljanjem ploče ispred Kluba Dragana Kovačevića ona i Dalija Orešković dobile medijsku pozornost, i to zahvaljujući Zoranu Milanoviću.- Prije nekoliko dana smo pozvali i ministra Olega Butkovića da dade ostavku obzirom da je jedan od ministara koji svoje kolege spominjane u svjetlu ranijih afera pozivao na političku odgovornost. Nakon toga smo upozorili na aktivnosti predsjednika u Klubu i to u doba 'lockdowna' u trenutku dok su svi građani i poduzetnici bili zatvoreni, poručila je Puljak.Podsjetila je na Milanovićevu izjavu o dvije Hrvatske te da se u ovom slučaju vidi da jedna pravila vrijede za građane, a druga za političke elite. Puljak je dodala kako su jučer u Saboru poimenice imenovali sve institucije koje su u ovom slučaju u problemima - i DORH i predsjednika i pemijera i predsjednika Županijskog suda  koji je bio u Klubu.

- Tražimo da se sve to ispita i da se utvrdi činjenično stanje, zaključila je Puljak.

Tomašević: Potpuno neprimjerene Milanovićeve izjave

Saborski zastupnik zeleno-lijevog bloka Tomislav Tomašević u četvrtak je potpuno neprimjerenima ocijenio izjave predsjednika Zorana Milanovića prema zastupnicama Daliji Orešković i Marijani Puljak jer je njima, tvrdi, definitivno prešao granicu političke komunikacije.

Tomašević je novinarima u Saboru izjavio kako su iz Zeleno-lijeve koalicije kao potpuno neprimjerene, "prvenstveno zbog rodnog ključa u kojem su neke stvari rečene", osudili Milanovićeve izjave o zastupnicama Orešković (SiP) i Puljak (Pametno).

- Bez obzira na to što netko mislio o performansu zastupnica i je li promašio metu, predsjednikov govor je bio potpuno neprimjeren i prešao je granicu političke komunikacije i rasprave koja je nekada žešća, ali ovime je definitivno prešao granicu, rekao je.

Time je komentirao jučerašnju Milanovićevu reakciju kojom ih je, nakon performansa i javne kritike kojom su Puljak i Orešković osudile njegov boravak u tzv. klubu bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, nazvao "samodopadnim narikačama". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!