Puljak o sudbini svog zamjenika: Sačekat ćemo optužnicu da vidimo za što je točno optužen

28.03.2022.

20:01

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Splitska gradska vlast već je danima na meti kritika oporbenih vijećnika. A sve zbog zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića protiv kojega je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu jer je prijetio urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije. Oporba traži Ivoševićevu smjenu, a gradonačelnik Ivica Puljak još nije odlučio o njegovoj sudbini.

- Mi ćemo sačekati da dođe optužnica, da vidimo za što je točno optužen i onda ćemo odlučiti. Sljedeća dva dana sam na putu i kada se vratim, obavijestit ćemo javnost o odluci. Do tada zamjenik ostaje na svojoj funkciji, rekao je gradonačelnik Puljak gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Na pitanje što ako optužnica bude potvrđena, rekao je da su to hipotetska pitanja i da nisu stvari koje se odluče preko noći i koljena.

- Pažljivo ćemo vidjeti što je u toj optužnici, rekao je i dodao da nikada nisu dovodili u pitanje da je to bila neprimjerena komunikacija.

- Mi smo tražili smjenu raznih ministara protiv kojih su podignute optužnica, ali razlika između njih i ove situacije je što moj zamjenik nije napravio ništa što je protivno javnim interesima. Nije varao, ni krao, ni lagao. Nije niti jednu kunu javnog novca upotrijebio za sebe i svoje interese, istaknuo je Puljak.

Na pitanje prijete li Splitu novi izbori, Puljak je rekao da se ne boje izbora. 

- Mi i sada nemamo većinu jer smo iz partnerske suradnje izbacili SDP jer su htjeli trgovati direktorskim foteljama, što mi nismo htjeli prihvatiti. Mi smo ljudi koji se ničega ne boje i to smo dokazali otkad smo u Gradskoj upravi. Riješili smo neke stvari koje se destetljećima nisu rješavale i to svi građani Splita znaju. Da prošetate s nama po gradu i vidite kako građani reagiraju na posao koji radimo i sami bi se uvjerili da se izbora ne bojimo, rekao je.

Na pitanje je li razlog njegove potpore zamjeniku taj što Bojan Ivošević ima dva člana gradskog vijeća koji drže većinu, rekao je:

- Ne kalkuliramo s pozicijama, foteljama ni rukama već brinemo o interesu grada Splita.

Osvrnuo se i na godinu dana od izbora. Smatra da je bilo uspješno, o čemu, kako je rekao, svjedoče rezultati.

- Uveli smo reda u sve segmente života grada, pokazali jedan drugačiji pristup i to svi građani Splita prepoznaju, zaključio je Puljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!