Puljak tvrdi da je Split financijski oštećen, Ministarstvo će prijaviti EK-u

09.11.2022.

14:25

Autor: Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak

Foto: HTV / HRT

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak na konferenciji za novinare izrazio je nezadovoljstvo nacrtom odluke Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova o raspodjeli sredstava iz europskog ITU mehanizma za razvoj urbanih sredina.

Nacrt se odnosi na razdoblje od 2021. do 2027. Puljak tvrdi da su nejasni kriteriji raspodjele sredstava i da su u predloženoj, nepravednoj, raspodjeli najlošije prošli Zagreb i Split, odnosno aglomeracije koje predstavljaju. O tome će, kaže, obavijestiti i Europsku komisiju.

- To izgleda vrlo arbitrarno kada podijelite novce, alokaciju tih sredstava prema broju stanovnika u gradovima koji su centri urbanih aglomeracija. Tada Zagreb dobiva 104 eura po stanovniku, Split 342 a više niti jedan grad nije dobio manje od petsto eura. Kada to podijelite sa brojem stanovnika u aglomeracijama, onda Zagreb dobije 75, Split 196, Varaždin 175, a više nitko ne dobije manje od 250, poručio je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!