Puljak: U ponedjeljak neće biti konstituirano splitsko Gradsko vijeće

20.06.2021.

22:15

Autor: B.A./Hina/HRT

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Novoizabrani splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je u nedjelju da u ponedjeljak neće biti konstituirano Gradsko vijeće jer nije postignut dogovor o uspostavi većine koja bi u tom tijelu trebala imati 16 od ukupno 31 vijećnika.

- Konstituirajuća sjednica neće biti otkazana u ponedjeljak, nego ćemo se svi skupiti i reći kako u ovom trenutku nemamo većinu za konstituiranje, rekao je Hini u nedjelju navečer Puljak, koji očekuje da će dogovori u kojima sudjeluje pet političkih opcija biti nastavljeni.


Puljak je objasnio da imaju mogućnost još dvaput u roku od po 30 dana konstituirati Gradsko vijeće u čemu će, vjeruje, uspjeti, pa u Splitu neće trebati održati izvanredne izbore.


Po njegovom tumačenju, sudionici razgovora o uspostavi većine dali su sebi dodatnog vremena kako bi se postigao dogovor još oko nekih, kako se izrazio, sitnijih stvari, a riječ je o načinu predlaganja dnevnog reda za sjednice Gradskog vijeća, imenovanja ljudi u Nadzorne odbore i Upravna vijeća te predlaganja razvojnih projekata za Split.


Napomenuo je da su se s potencijalnim koalicijskim partnerima dogovorili oko niza drugih stvari te da u pregovorima nema napetosti niti povišenih tonova nego se razgovara civilizirano i u demokratskom duhu.


U razgovorima o uspostavi većine u Gradskom vijeću sudjeluju Centar; Most; SDP; Možemo!, Nova ljevica i Pametno za Split i Dalmaciju, te Nezavisna lista Tomislava Mamića, koje su na lokalnim izborima osvojile 18 vijećničkih mandata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!