Puljak: Zadovoljan sam s prvih 7 mjeseci, pokazali smo potpuno drugačiji smjer razvoja grada

11:39 / 11.01.2022.

Autor: Studio 4/HRT/D.D.

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: HRT / HRT

Zadovoljan sam s ovih prvih 7 mjeseci, mislim da smo pokazali jedan potpuno drugačiji smjer razvoja grada, od uvođenja reda u sve segmente grada što građani jako poštuju, realizacije projekata koje smo zatekli, do pripreme drugih projekata koji nas sada čekaju u razdoblju koje slijedi, istaknuo je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita za HTV-ovu emisiju "Studio 4".

Epidemija COVID-a posebice bukti u primorskom dijelu Hrvatske, a stanje je osobito teško u splitskom kliničkom bolničkom centru. Jučer su u Splitu bili premijer Plenković i ministar zdravstva Beroš, razgovarali su i sa splitsko-dalmatinskim županom, kao i gradonačelnikom Splita Ivicom Puljakom.

O sastanku


- Sastanak je prošao dosta konstruktivno i u ugodnoj atmosferi, otvorili smo razne projekte i probleme s kojima se susrećemo, neke od generalnih problema kao to da grda Split kao veliki grad nema veliku ingerenciju grada, i ne upravlja velikim dijelom svog prostora, a inače postoji velika rascjepkanost na puno gradova i općina u okolici Splita. Ono što sam sugerirao premijeru je da se i Splitu, Osijeku, i Rijeci da ista ingerencija koju ima Zagreb kao veliki grad, rekao je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.

- Dotakli smo se i problema javnih nabava i sporosti pravosuđa kao generalnih problema koji ne tište samo naš grad nego cijelu zemlju, a zatim smo razgovarali o konkretnim projektima u vrijednosti višoj od 3 milijarde kuna koji su pokrenuti i koji nas čekaju u gradu Splitu, za koje nam treba pomoć i suradnja s Vladom i ministarstvima, naglasio je Puljak.

Prvih 7 mjeseci vlasti

- Zadovoljan sam s ovih prvih 7 mjeseci, mislim da smo pokazali jedan potpuno drugačiji smjer razvoja grada, od uvođenja reda u sve segmente grada što građani jako poštuju, cijene, i podupiru, do realizacije projekata koje smo zatekli, mi ćemo realizirati sve projekte koji su dobri za grad Split, do pripreme i drugih projekata koji nas sada čekaju u razdoblju koje slijedi, od kojih je možda najvažniji izgradnja novih vrtića i dogradnja škola, istaknuo je gradonačelnik Puljak.

Vše pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!