11:36 / 18.09.2020.

Autor: B.A./HRT/Hina

Puljašić: Nisam kriv, nisam ništa krivo napravio

Darko Puljašić

Darko Puljašić

Foto: - / -

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić (HDZ), jedan od trojice zastupnika kojima je danas skinut imunitet, odbacio je krivnju.
Gradonačelnik Požege Darko Puljašić (HDZ), jedan od trojice zastupnika kojima je danas skinut imunitet, u izjavi za novinare odbacio je krivnju.

Puljašiću je skinut imunitet zbog postupka vezanog uz dogradnju Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi. Otkriveno je, naime, kako je Grad za početak realizacije tog projekta uzeo sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, iako nikakvi radovi nisu obavljeni. Sumnja se da je to učinjeno na temelju ugovora koji je Puljašić krivotvorio.

Istraga protiv njega počela je u studenom 2018., no optužnica mu je potvrđena 15. srpnja ove godine. Zahtjev za skidanje Puljašićeva imuniteta uputio je slavonskobrodski Županijski sud zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018.

- Nisam kriv, nisam ništa krivo napravio, prema tome zašto bih ja odustajao od političke karijere, kad sam radio dobro, radim dobro i radit ću dobro i korektno, poručio je Puljašić.

Vezano uz projekt rekao je da će za 10 dana nekoliko stotina djece u OŠ Dobriše Cesarića dobiti potpuno operativnu dvoranu za sport i tako se staviti na ravnopravan položaj svoj ostaloj djeci koja već imaju takav objekt.

- Zadovoljan sam da to konačno ide u sudski postupak gdje mogu apsolutno dokazati svoju nevinost, i ljudi koji su to sa mnom radili, poručio je Puljašić.

Imunitet je skinut i zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP), gradonačelnicima Velike Gorice, odnosno Nove Gradiške, zbog nove afere Janaf. Barišića u Saboru mijenja Mato Čičak, načelnik u općini Rugvica, koji je danas i prisegnuo. Novinarima je rekao da mu je iznimna čast što ga je stranka drugi put izabrala u Sabor.

- Teško je što dolazim u Sabor u ovakvim okolnostima, jako mi je teško zbog toga. Nije lako kad dolaziš iza nekog kolege kojem se događaju ovakve stvari, rekao je Čičak.

Čičak je također rekao da ivanićgradska tvrtka Elektrocentar Petek, koja je umiješana u ovu aferu, već duže vrijeme nije poslovala u općini Rugvica.

- Niti što radi niti je dobila ikakav natječaj u zadnjih godinu-dvije, dodao je.

- Bio je nekakav posao prije dvije godine, ali dvije godine u općini Rugvica apsolutno tvrtka Petek, možda se javljala na natječaj, ali nijedan natječaj nije dobila u našoj općini, rekao je Čičak.
Mato Čičak

Mato Čičak

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!