13:37 / 21.02.2022.

Autor: HTV/HRT/D.S.

Pupovac: Milošević treba nastaviti raditi svoj posao

Milorad Pupovac

Milorad Pupovac

Foto: HTV / HRT

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević dao je svoj mandat premijeru Andreju Plenkoviću na raspolaganje. Svoj komentar na to iznio je Milorad Pupovac.

- Mandati svih članova Vlade su na raspolaganju premijeru, posebno u ovakvim okolnostima i posebno kada je riječ o ljudima kao što je potpredsjednik Vlade Boris Milošević, koji je vođen najvišim principima u svojem razumijevanju politike i u svojoj odgovornosti i prema Vladi i prema svojoj ulozi u hrvatskoj politici i svojoj stranci, rekao je Milorad Pupovac


Govoreći o tome kakvu reakciju očekuje od premijera, Pupovac je rekao:


- Premijer ima odgovornost za vođenje Vlade, za političku stabilnost u zemlji kao što je ima i predsjednik Republike, i on će sasvim sigurno procjenjivati na osnovi političkih kriterija, ali vjerujem da će pratiti i kakvo je stanje u samom pravosudnom procesu pa će nakon toga razgovarati sa svojim koalicijskim partnerima i potrebi donositi odluke.


Opozicija radi svoj posao, neki doprinose demokratskoj pameti u zemlji, a neki doprinose političkom kaosu, rekao je komentirajući kritike oporbe.


Smatra kako Milošević treba nastaviti raditi svoj posao na miru, sve dok je na toj poziciji i treba stvoriti pretpostavke da može obavljati svoj posao na koji je prisegao.


O prijevremenim izborima


Komentirajući najavu Nikole Grmoje da će već danas krenuti u prikupljanje potpisa za raspuštanje Sabora, Pupovac je rekao: Prikupljanje potpisa je jedno, a broj ruku koje će podržati raspuštanje Sabora ili smjenu Vlade je drugo. 


Vladajuća većima ima potrebnu većinu i za funkcioniranje Sabora i za funkcioniranje Vlade, zaključio je.


Na pitanje brinu li ga izjave Radimira Čačića, koalicijskog partnera koji je rekao da Vlada za sada ima podršku, no da će ju izgubiti ako dođe do podizanja novih optužnica, Pupovac je rekao da Čačića dugo zna i zna

način njegovog političkog rada te da to kod njega ne izaziva nikakvu brigu.


- On će sam odlučiti kako će postupati, no što se tiče vladajuće većine, ona je s njim bogatija, ali ako se odluči za nešto drugo, neće biti toliko siromašna da ne može funkcionirati, kaže.


Odgovor Grmoji


Nikola Grmoja vrlo oštro jutros je spominjao ulogu Milorada Pupovca, i naveo da je Boris Milošević radio po njegovim nalozima, te se zapitao zašto Pupovac nije uhićen jer je on bio na sastancima gdje su se dogovarali poticaji tvrtkama koje ne zadovoljavaju kriterije. 


- Ako će se poći od principa da će svaki zastupnik koji obavlja svoj posao time što odlazi na razgovore u ministarstvo i zagovara programe i projekte koji su sastavni dio rada Vlade i koji su u interesu onih koji su ih birali, onda ni Grmoja, ni bilo tko drugi u Saboru ne bi mogli obavljati svoje Ustavom i zakonom predviđene obveze, a ako netko želi lijepiti etikete drugim kolegama zastupnicima ili ih pokušati difamirati, reći ću: Može nastaviti to raditi, ali nek bude siguran, da u onome što mi radimo neće se moći prepoznavati njegove namjere i njegove kvalifikacije, rekao je Pupovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!