Pupovac: Rekonstrukcija Vlade je interes svih koalicijskih partnera

30.03.2022.

13:41

Autor: HRT/Hina/J.L.

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a

Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je kako njegova stranka podržava najavljenu rekonstrukciju Vlade i da je to interes svih koalicijskih partnera te je izrazio punu podršku potpredsjedniku Borisu Miloševiću, rekavši da je on častan čovjek što će i dokazati.


- SDSS je dao podršku za rekonstrukciju Vlade i predsjednik Vlade ima mandat da osmisli i predloži rekonstrukciju. Što se tiče potpredsjednika Borisa Miloševića, on ima našu punu podršku u svemu što prolazi jer smatramo da je radio ono što je spadalo u njegov zastupnički mandat, a što se tiče obuhvata rekonstrukcije, o tome zadnju riječ ima predsjednik Vlade, izjavio je Milorad Pupovac novinarima u Saboru.

Na pitanje hoće li SDSS raditi problem obuhvati li rekonstrukcija i Miloševića, Pupovac je kazao da je rekonstrukcija Vlade zajednički svih interes koalicijskih partnera i Vlade u cjelini.

- SDSS-u je, kao i drugim članovima vladajuće koalicije, u interesu rekonstrukcija Vlade i svatko će pridonijeti na svoj način; a budući da je potpredsjednik Boris Milošević stavio premijeru svoj mandat na raspolaganje, što bi SDSS još trebao reći, upitao je Pupovac.

- Dođe li do toga da Milošević napusti Vladu, o njegovu povratku u Hrvatski sabor će odlučiti on i stranka. Na nama je da održimo stabilnost ove koalicije, bez obzira na to što to za nas i potpredsjednika Miloševića znači, istaknuo je.

Dodao je kako Milošević ima punu podršku SDSS-a i Kluba nacionalnih manjina u onome što je i kako radio i radi.

- Boris Milošević je častan čovjek i on će to i dokazati, poručio je.

Kazao je kako mu nije žao što umjesto Miloševića, nije prvo predložio Snježanu Vasiljević, upitavši - je li Milošević do ovoga slučaja radio bilo što, zbog čega bi njemu ili nekome drugome bilo žao.

- Zbog čega takva presumpcija, pričekajte ishod cijelog procesa, rekao je.

Uskokova istraga protiv Borisa Miloševića zbog sumnje na nezakonitosti u dodjeli bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima na potpomognutim područjima 2018., postala je pravomoćna, doznalo se utorak na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!