13:45 / 19.08.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Predsjedništvo DP-a prihvatilo Škorinu ostavku; Škoro: Izlazim iz stranke

Mario Radić, Miroslav Škoro

Mario Radić, Miroslav Škoro

Foto: Zeljko Lukunic/Patrik Macek / PIXSELL

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izvijestio je u četvrtak da su svi članovi Domovinskog odbora i Predsjedništva DP-a jednoglasno prihvatili neopozivu ostavku donedavnog predsjednika Miroslava Škore te ustvrdio da je konsolidacija stranke u tijeku. U popodnevnim satima Miroslav Škoro je na svojem Facebook profilu objavio kako izlazi iz članstva u Domovinskom pokretu, stranci koju je osnivao i koja je jedno vrijeme nosila njegovo ime. 

Radić je dan nakon sjednice Domovinskog odbora i Predsjedništva DP-a ocijenio da je cijeli niz Škorinih postupaka posve suprotan načelima DP-a te je u ime stranke zamolio Škoru da "DP ne bude njegov talac".

- Zahvalni smo mu na svemu, ali molimo da ovo prestane. Birači su nekoliko puta gledali rastakanje političkog tijela, poglavito desnog. Ne bismo im to htjeli priuštiti još jednom', poručio je Mario Radić bivšem predsjedniku stranke i dodao da je konsolidacija stranke u tijeku.

- DP prolazi kroz krizno razdoblje koje je uzrokovala neopoziva ostavka bivšeg predsjednika Miroslava Škore. Tek će vrijeme pokazati što je izazvalo drastične promjene u njegovom ponašanju. Ne želimo se baviti zakulisnim stvarima. DP nastavlja svoj put i cilj suverena i prosperitetna Hrvatska, poručio je Radić.

Komentirajući današnji istup Miroslava Škore u kojem je upitao zašto je protiv njega pokrenut postupak pred Sudom časti, Radić je odgovorio protupitanjem ''kako se netko može potpisati na memorandum bez žiga i pečata kao predsjednik, a dva dana prije toga je dao neopozivu ostavku''.

- A o insinuacijama i vrijeđanjima da ne govorimo, dodao je.

Radić je istaknuo da o Škorinoj poziciji potpredsjednika Sabora nisu razgovarali, jer ne žele prejudicirati nikakve odluke Suda časti.

Upitan ima li ambicije postati novim predsjednikom stranke, Radić je odgovorio kako to trenutno nije tema te da će vrijeme pokazati hoće li netko u idućem razdoblju pokazati takvu ambiciju.

Škoro: Izlazim iz članstva u Domovinskom pokretu

U popodnevnim satima Miroslav Škoro je na svojem Facebook profilu objavio kako izlazi iz članstva u Domovinskom pokretu, stranci koju je osnivao i koja je jedno vrijeme nosila njegovo ime. 

"Sve što ste danas zatražili od mene, ispoštivat ću i izlazim iz vašega društva. Ako vam nešto nije jasno, pitajte Radića, Bubala, Šušnjara i Mesića. Uživajte u svojim v.d. ulogama, bavite se onim što najbolje znate, spletkama, uhođenjima i podvalama, a posebno vam želim sretno buđenje na groblju političkih diletanata", piše među ostalim Škoro u objavi na svom Facebook profilu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!