Kamera HRT-a kod medicinskog osoblja s COVID odjela

16:54 / 05.04.2021.

Autor: Jasmina Grbavec/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Radni blagdani

Radni blagdani

Foto: Jasmina Grbavec / HRT

Mnogima su blagdani - radni dani. Tako su i danas djelatnici dežurnih službi odradili svoje smjene. Ekipa HRT-a provela je radno jutro s medicinskim osobljem u županijskoj bolnici. 

Medicinskim sestrama raditi na blagdane nije znanstvena fantastika. Naviknule su se već i kažu da je to dio njihove struke.

- Posao medicinske sestre je moj poziv, tako da sam sama odabrala tu struku i znala sam da ću raditi i za blagdane i praznike te mi to ne predstavlja nikakav problem, a i imam veliku podršku obitelji, naglasila je Mia Horvat, medicinska sestra u ŽB-u Čakovec.

Bez potpore bilo bi teško uskladiti 12-satne smjene na jednom od najtežih odjela u bolnici. 

- Imamo 15 pacijenata, u smjeni su četiri medicinske sestre i jedna bolničarka. Nama je u biti svaki Uskrs, svaki blagdan, isti dan kao da je običan radni dan u tjednu, istaknula je Nina Plaftak, medicinska sestra u ŽB-u Čakovec.

A dani provedeni na COVID odjelu, kaže sestra Nina, podosta se razlikuju od rada na drugim odjelima koje je prošla.

- Vjerujem da je pacijentima mnogo gore nego nama. Mi dođemo doma i čeka nas obitelj, prijatelji, a pacijentima smo mi jedina obitelj u bolnici. Jedino se s familijom mogu čuti preko telefona i to je sve nažalost, kaže sestra Nina.

Sestra Mia punih godinu dana radi na COVID odjelu. I priznaje - u početku je bilo mnogo nepoznanica.

- Bilo je teško. Dosta stvari smo morali naučiti. Bili smo bačeni u vatru, ali sad je već mnogo lakše. Ja sam sama izrazila želju da radim na COVID odjelu i tu sam od samog početka. Zadovoljna sam i nadam se da ću tu do kraja ostati, rekla je sestra Mia.

I bez obzira na sve izazove, ovaj bi poziv, kažu, uvijek odabrale ponovno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!