Za stanovnike Jurovca ni na blagdan Velike Gospe nema mira

15.08.2023.

13:41

Autor: Jasmina Grbavec/Vijesti/B. A./HRT

Za stanovnike Jurovca i okolnih mjesta u općini Sveti Martin na Muri ni na blagdan Velike Gospe nema mira. Žure se kako bi što prije sanirali poplavljeno područje i vratili se, koliko-toliko, svakodnevnim aktivnostima. 

Sunčano vrijeme bez oborina definitivno ide na ruku stanovnicima kojima je zaista svaka minuta u obnovi i sanaciji poplavljenog područja važna.


Pogođeno je i igralište Nogometnog kluba Bratstvo Jurovec, čiji je teren bio kompletno poplavljen.


- To je izgledalo vrlo kaotično jer je cijeli teren bio pod vodom, i pomoćne zgrade i sama zgrada NK Bratstva. Bilo je oko 50 do 60 cm vode na igralištu i prostorijama. Trenutno se radi na čišćenju zaostalog blata i svega ostalog što je voda donijela sa sobom, rekao je za HTV predsjednik DVD-a Lapšina Dražen Jakopić, koji je zadužen za održavanje terena.


Ovih dana, dodao je, počet će raditi na sanaciji terena, na kojemu je trava počela sivjeti.


- Šteta je velika jer zidovi su namočeni, vlaga izbija, sad su unutra strojevi za isušivanje vlage. To traje mjesec-dva dok se to isuši i onda treba ići na ličilačke radove i sve ostalo, rekao je Jakopić.


Rekao je da su vatrogasci tri dana i tri noći bili non-stop na terenu.


- Obranili smo kuće koje smo mogli i morali uz pomoć načelnika Civilne zaštite. Ponosan sam na sve vatrogasce, poručio je Jakopić.


U takvim izvanrednim situacijama vidimo koliko su nam važni oni koji bez pitanja i pogovora na poziv dolaze pomoći onima koji su u nevolji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!