Raspudić premijera pozvao na sučeljavanje ispred Remetinca

16:28 / 13.12.2021.

Autor: HRT

Raspudić premijera pozvao na sučeljavanje ispred Remetinca

Raspudić premijera pozvao na sučeljavanje ispred Remetinca

Foto: Marko Prpic / Pixsell

Nakon što je prije dva dana premijer pozvao saborskog zastupnika Mosta Ninu Raspudića da posjeti COVID odjel kako bi se uvjerio u teške posljedice zaraze koronavirusom, Raspudić je premijera pozvao na sučeljavanje ispred Remetinca - gdje se danas obratio novinarima. 

Zatvor je izabrao jer je on, kako kaže, za HDZ domaći teren. Na njegove izjave reagirao je Klub zastupnika HDZ-a prozvavši politiku Mosta demagogijom i licemjerjem.

- On odgovornost za žrtve korona pandemije u Hrvatskoj prebacuje na druge. Od početka, Plenković i HDZ su preuzeli sve konce upravljanja isključivo u svoje ruke, nisu postupali po članku 17 Ustava koji predviša široki konsenzus i dvotrećinsku većinu za ograničenje ljudskih prava, nego po članku 16., rekao je Nino Raspudić, Klub zastupnika Mosta.

- Predsjednik Vlade zagovara, kao što zagovaraju svi svjetski lideri, sve zdravstvene organizacije, u konačnici struka, cijepljenje, zato što je ono jedino dostupno rješenje za izlazak iz krize, spašavanje ljudskih života, ili je to ovo što zagovara gospodin Raspudić, dakle, jedan kaos, bezvlađe i, dodatne podjele u društvu, navodi Damir Habijan, Klub zastupnika HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!