15:24 / 31.07.2019.

Autor: HRT

Raspušten HDZ Čeminca - traži se bezuvjetno isključenje Pinjuha

-

-

Foto: - / -

Načelnik Zlatko Pinjuh jučer nam je rekao da je iznenađen, no ne previše, jer nekomu smeta što, kako kaže, posljednjih 5 godina uvode red u općini.
Nakon što su jučer policija i USKOK pretresli općinske prostorije u Čemincu i obiteljsku kuću načelnika Zlatka Pinjuha, danas je osječko-baranjski HDZ održao hitnu telefonsku i elektronsku sjednicu čija je tema bila vezana isključivo uz slučaj u Čemincu. Raspustili su općinsku organizaciju HDZ-a, a za povjerenika Općinskog odbora HDZ-a Čeminac izabran je Dražen Borovečki.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Donesena je i odluka o pokretanju stegovnog postupka za isključenje Zlatka Pinjuha zbog osobito teških povreda članskih obveza kao i javnog djelovanja i istupanja koja štete ugledu stranke.

HDZ-ovo priopćenje u cijelosti pročitajte u privitku.

Kako HRT neslužbeno doznaje, policijski su službenici već obavili razgovor s načelnikom Pinjuhom. No iz policije nam to nije potvrđeno, rečeno je samo da su izvidi u tijeku. Zlatko Pinjuh tvrdi da je u svom petogodišnjem načelničkom mandatu izložen stalnim napadima. Kazao je i da bi rado izašao s informacijama koje mu idu u prilog, no, dodaje, ne smije zbog istrage.

Izvidi USKOK-a u Čemincu - načelnik iznenađen

Općinski vijećnici i brojni građani  godinama pak podnose prijave protiv njega. Neki su zadovoljni načelnikovim radom, drugi time što nadležne institucije napokon nešto rade. Nadaju se da će postupak ići dalje.

- U trenutku kada sam ja podnosio treću, on je dotad imao naslaganih 204, rekorder u državi Hrvatskoj - kaže Petar Pranjić, poljoprivrednik iz Čeminca.

Neslužbeno, problem su bile subvencije na kamate za stambene kredite "u švicarskim francima", te druge povlastice koje je na štetu općinskoga proračuna iskoristio sam načelnik i njemu blizak krug ljudi. No potvrdu tih informacija danas se nije moglo dobiti ni od istražitelja ni od samog načelnika Pinjuha.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!