19:27 / 09.05.2021.

Autor: Melita Homa/Dnevnik/HRT/E.L.S.

Raste zanimanje za cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji

Organizirano cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji

Organizirano cijepljenje u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: HRT / HRT

U petak je u Hrvatskoj cijepljeno najviše ljudi u jednome danu, više od 53 tisuće. Do sada je ukupno utrošeno više od milijun 117 tisuća doza cjepiva. Jednu je dozu primilo 867 tisuća ljudi, a 250 tisuća obje doze. Cijepljenje je nastavljeno i za vikend. Za cijepljenje su sve više zainteresirani i Slavonci.

- Zanimanje raste, i to za sve vrste cjepiva. Liječnici obiteljske medicine ipak napominju da građani, kada se prijavljuju, prednost daju Pfizerovu cjepivu u odnosu na AstraZenecino - izjavila je za Dnevnik HTV-a Melita Homa.

Napomenula je da se u proteklom tjednu u Osječko-baranjskoj županiji cijepilo 11 tisuća ljudi. U dvorani Gradski vrt cijepilo se cijeli dan, ukupno 600 osoba. Jučer i danas primili su drugu dozu Modernina cjepiva.

Tijekom vikenda cijepilo se na 8 punktova u županiji, a otvaraju se i novi punktovi u ruralnim sredinama kako bi se organiziranije i što brže cijepilo stanovništvo.

Inače, u protekla 24 sata umrle su četiri osobe zaražene koronavirusom s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 54 do 82 godine, a u Županiji je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze. Najviše je novozaraženih, 21, s područja grada Osijeka, zatim sedam s područja Belog Manastira te četiri s područja Našica, dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih osoba.

Na bolničkom su liječenju 132 osobe oboljele od COVID-a, i to 107 u osječkom KBC-u, od kojih su 33 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata.

Policija je provela 137 nadzora ugostiteljskih objekata i u njima nije utvrđeno kršenje propisanih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!