Ravnatelj KB-a Dubrava smijenjen, v.d. Ivica Lukšić

04.11.2020.

09:17

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik/IMS/HRT

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Smijenjen je ravnatelj bolnice KB Dubrava, Srećko Marušić, a na njegovo mjesto bit će imenovan novi ravnatelj Ivica Lukšić.
Upravno vijeće smijenilo je ravnatelja KB-a Dubrava Srećka Marušića, a za v.d. ravnatelja imenovan je Ivica Lukšić, voditelj i koordinator primarno respiracijskog intenzivističkog centra u KB-u Dubrava, rekao je predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

-
Temeljem mojih osobnih saznanja i temeljem dopisa od velikog broja rukovoditelja u bolnici, jasno smo uočili da bolnica ne funkcionira na adekvatan način kako bi trebala. Zaključili smo da postoje propusti i manjkavosti koje mogu naškoditi radu bolnice, a to znači i pružanju zdravstvenih usluga. Da se to ne dogodi tražili smo izvješće od ravnatelja koje nismo smatrali prihvatljivim i zato je smijenjen. Zadaća v.d. ravnatelja je da organizira rad bolnice na maksimalno učinkovit način za dobrobit naših pacijenata, rekao je Bašić.

Dodao je i da je bolnica mjesto gdje aktivnosti i energija svih zdravstvenih djelatnika moraju biti usmjerene na liječenje bolesnika, te da politikantstvu i osobnim interesima tu nema mjesta. Marušić se zatim poslijepodne pismom obratio djelatnicima bolnice.  

➡️ Održan prosvjed ispred KB-a Dubrava
➡️ Beroš: Ako sustav krahira, podnijet ću ostavku 
➡️ U KB-u Dubrava slobodno 12 kreveta, Ministarstvo traži očitovanje
➡️ U KB Dubrava nestalo struje, nakratko se isključili respiratori
➡️ KB Dubrava postaje Covid bolnica, ne-covid pacijenti zbrinut će se u drugim bolnicama 
➡️
HRT-ove kamere u Covid bolnici, KB Dubrava 

U pismu Srećko Marušić navodi da ga je Upravno vijeće KB-a Dubrava smijenilo te poziva djelatnike da budu uz novog ravnatelja, kao što su bili uz njega.

- Tjedni i mjeseci koji su pred nama donijet će brojne kušnje, posumnjat ćemo i jedni u druge i sami u sebe. Zajedništvo je ono na čemu moramo ustrajati, navodi Marušić te ističe da je su se ljudi od početka epidemije međusobno "počeli udaljavati, distancirati tjelesno, emocionalno i duhovno".

Podsjeća da je više puta rekao "da veličinu neke bolnice i njezinih zaposlenika određuje veličina zadatka koji je pred njih stavljen". Kaže da "prelaze onaj prag iznad kojega se o nekome priča tiho, dubokim glasom i s puno poštovanja".

- Mi ulazimo u legendu. Vrijeme koje je pred nama to će jasno pokazati, navodi među ostalim i dodaje da je dužnost ravnatelja nastojao obavljati na najbolji mogući način u danim okolnostima. 

"Bolnica nije poligon za prepucavanje"

Cilj je da bolnica funkcionira kao zdravstvena ustanova, a ne kao poligon za prepucavanja pojedinih interesnih skupina, poručili su iz bolnice.

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata preminulo 26 osoba, a novih pozitivnih na koronavirus je 2480, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu RH. U posljednja četiri dana u Hrvatskoj je preminulo 108 osoba.

Pomoćnici novog ravnatelja bit će Toni Kolak, bivši ravnatelj bolnice u KB-u Dubrava i Rado Žic, specijalist opće, plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!