09:45 / 08.07.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

Ravnatelj Klaićeve: Roditelji su nam partneri, mjere su nužno zlo

-

-

Foto: - / -

Nismo protiv roditelja ni posjeta, ali moramo napraviti sve da maksimalno moguće zaštitimo djecu, rekao je Roić.
Mi smo bolnica prijatelj djeteta i roditelji su nam partneri, a sve mjere su nužno zlo da bismo zaštitili drugu djecu u bolnici, poručio je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, jutros u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska komentirajući nezadovoljstvo dijela roditelja zbog ograničenja posjeta djeci u bolnicama.

- Nismo mi protiv roditelja, nismo mi protiv posjeta, dapače. Ali naravno da moramo biti u svom poslu profesionalni i odgovorni i moramo napraviti sve da maksimalno moguće zaštitimo djecu, rekao je Roić.

- Svi će biti zadovoljni i neće biti problema ako se držimo regula, poručio je.

Duži posjeti djeci u bolnicama? Capak: Razgovaramo, mislim da će se to dogoditi

Roić je rekao da su cijelo vrijeme krize imali prilagođene uvjete i bilo je moguće da roditelji posjećuju djecu, ali pod određenim pravilima. Organizirali su se, kaže, tako da roditelj bude hospitaliziran uz dijete gdje je to moguće, pri čemu prioritet imaju manja djeca.

Ograničenje od 15 minuta trajanja posjeta primjenjuje se u Odjelu intenzivne njege, koji je, kaže Roić, poseban odjel.

- Tu je jedan roditelj u jedno vrijeme, ne samo unutar obitelji, nego kada jedan roditelj ode, onda drugi uđe unutra, naravno, uz zaštitnu opremu, uz maske, zaštitne navlake za cipele. I naravno, trijaža na ulazu u bolnicu, objasnio je Roić.

Istaknuo je i da su njihovi djelatnici profesionalci u svom poslu koji znaju kako se približiti djetetu i dobiti njegovu pažnju.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!