Ravnateljica doma za starije u Puli: Zaražene su 43 osobe, osam je izašlo iz izolacije

28.12.2022.

09:43

Autor: HRT

Doris Ivanković, ravnateljica Doma za starije "Afredo Štiglić" u Puli

Doris Ivanković, ravnateljica Doma za starije "Afredo Štiglić" u Puli

Foto: HRT / HTV

Od 146 štićenika Doma za starije osobe "Alfredo Štiglić" u Puli koronavirusom je zaraženo njih više od trećine te osam djelatnika. U nedjelju je preminulo dvoje štićenika koji su uz COVID imali i druge kronične bolesti, izjavila je jučer istarska epidemiologinja Jasna Valić. Trenutačno su dvije osobe u bolnici, a ostali štićenici doma imaju blaže simptome. 
Doris Ivanković, ravnateljica Doma za starije "Afredo Štiglić" u Puli, kazala je za HTV da su trenutačno 43 korisnika zaražena, a da je osam korisnika izašlo iz izolacije. 

-  U bolnici su dvije osobe iz doma. Jedan, koji je upućen jučer na pregled, vraćen je u dom. Situacija je dobra, a simptomi su minimalni. Nemamo novozaraženih od 26. prosinca, dodaje Ivanković.

Istaknula je da nije još utvrđeno kako se koronavirus ušao u dom. Smatra da će se teško to utvrditi, jer su korisnici mogli slobodno izlaziti i ulaziti u dom, dolazile su im i posjete. Dodala je da je u domu i veliki broj korisnika, ali i djelatnika.

- Trenutačno je najbitnije da se pridržavamo svih mjera i da nastojimo spriječiti razvoj epidemije, istaknula je Doris Ivanković.

Iz Doma za starije "Alfredo Štiglić" mole sve posjetitelje da se pridržavaju već objavljenih mjera, apeliraju na to da se se posjete budu na otvorenom, da se pritom nose zaštitne maske, ali i da ne dolaze ako su bili u kontaktu s nekom zaraženom osobom ili pak ako imaju simptome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!