Reakcije na Buljev poziv na doček u Sinj

31.12.2021.

17:35

Autor: Vijesti u 17/IMS/HRT

Miro Bulj

Miro Bulj

Foto: Vijesti u 17 / HRT

Brojne reakcije i osude izazvao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj otvorenim pozivom cijeloj Dalmaciji da dođe u Sinj na doček Nove godine. 

Samo u posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji su 1.482 nova slučaja, a umrlo je sedam ljudi. U Zadarskoj je županiji pozitivno 337 osoba, što je najveći broj novozaraženih od početka pandemije. Unatoč zabrinutosti stručnjaka zbog epidemiološke slike u dalmatinskim županijama, Bulj je i danas ponovio svoj poziv.

- Mislim da je to najbolje rješenje, imamo prepune kafiće, klubove, hotele, ovo je jedan od najvećih trgova u Zagori i Dalmaciji tako da će na ovom trgu biti sve ispoštivano, udaljenost i sve tako da mislim da je dobro pozivati ljude da budu vani, rekao je.

Karin o Buljevu pozivu na doček 

Potez Mire Bulja osudila je i glavna splitska epidemiologinja Željka Karin. U emisiji "U mreži Prvog" izrazila je nadu da će građani biti odgovorni i da se neće okupiti u Sinju.

- Ja kao zdravstveni djelatni i liječnik koji je već 2 godine u ovoj pandemiji i svi mi zdravstveni djelatnici ne možemo to nikako prihvatiti. Isto tako, svi znamo da osobe koje obnašaju javne dužnosti imaju puno veću odgovornost nego pojedinci. Nadam se da će pojedinci biti odgovori i da neće doći do takvog okupljanja, rekla je Karin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!