Doček Nove u gradovima, samo u Sinju bez obveznih mjera

29.12.2021.

21:14

Autor: Ivana Šilović/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Doček Nove, arhivska fotografija

Doček Nove, arhivska fotografija

Foto: Nel Pavletic / PIXSELL

Pred nama je najluđa noć u godini - noćna mora za epidemiologe. S izuzetkom Sinja - svaki grad u Hrvatskoj izabrao je model dočeka, koji uključuje obvezno poštovanje svih mjera.

Riječani su planirani koncert na Korzu otkazali u posljednji čas. Slavit će na 4 manje lokacije.

- Osim što je propisano da svi nazočni moraju imati covid potvrde što smo i očekivali, za svakog gledatelja moramo imati prostor od 4 kvadratna mjesta, naglašava Doris Šajn, pomoćnica pročelnika Ureda grada Rijeke.

Šibenik će imati zabavu. Odlučili su koronavirusu u inat - zamijeniti dan za noć.

- To je već standardno, u podne imati grupu Dišpet, lokalni šibenski bend kao neko zagrijavanje. Umjesto nekog klasičnog dočeka, tu u parku smo dočeku organizirali u 12:00 sati TBF, govori Zoran Erak, koordinator Adventure Šibenik.

Osijek, Zagreb, Zadar i Dubrovnik ludu noć slave na trgovima, uz COVID potvrde i ograđene prostore. Slažu se zadnji detalji.

- Dio Straduna odnosno ispred Sv.Vlaha ćemo ograditi i tražiti covid potvrde, a ostali se mogu slobodno kretati, naglasio je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

- Bit će veselo u Osijeku, tradicionalno na ovom Trgu Ante Starčevića. Prostor će biti ograđen sa svih strana i redari će provjeravati potvrde, naglašava Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

- Sigurnost građana i ograđivanje Trga komplikacija je. Razgovaramo s policijom, epidemiolozima i dalje se bruse detalji, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

- Ujutro ćemo imati jedan fini jazz koncert, Black Coffe će nastupiti. Lagano će zagrijati Zadrane da se stvori jedna ugodna atmosfera uoči samog dočeka, a uvečer imamo A - STRANU, rekao je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadra.

Pula skromno i oprezno dočekuje Novu, a splitska Riva ove godine bit će bez tradicionalnog odbrojavanja tisuća građana.

Uz valcer i šampanjac točno u ponoć u Novo ljeto ulaze Varaždinci.

- Varaždin je mjesto gdje će najluđa noć opet biti dočekana u skladu s epidemiološkim okvirima i covid potvrdama, govori Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Po kojem god modelu ušli u 2022., svima nam samo treba da bude bolja od prethodne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!