12:32 / 03.06.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Rezultati lokalnih izbora danas su postali konačni

Slaven Hojski

Slaven Hojski

Foto: HRT / HTV

Nakon što su u većini općina, gradova i županija potpuni rezultati lokalnih izbora objavljeni u ponedjeljak, danas su, nakon isteka roka za prigovore, postali i konačni. No u pojednim jedinicima, poput Istarske županije, prigovori se još razmatraju. 

Izborni ciklus još nije završen, navodi DIP. U nedjelju se izbori ponavljaju na jednom biračkom mjestu u Cresu, Petrinji i Jarmini, zatim se 13. lipnja održava treći krug u Kraljevcu na Sutli. 

- Većina povjerenstava objavila je potpune rezultate tijekom ponedjeljka, tako da se rok za prigovor mogao ulagati do srijede u 24 sata. Tamo gdje nije uložen prigovor, rezultati su u tim jedinicama danas postali konačni. Zakon o lokalnim izborima kaže da se primopredaja obavlja prvi sljedeći radni dan nakon objave konačnih rezultata, rekao je Slaven Hojski, član Državnog izbornog povjerenstva. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!