Rođena Dara, prva lička Ukrajinka

13.05.2022.

19:57

Autor: Hrvoje Matejčić/Dnevnik/HRT

Dara, prva lička Ukrajinka

Dara, prva lička Ukrajinka

Foto: HRT / HRT

U bolnici u Gospiću rođena je Dara, prva mala lička Ukrajinka. Dolazak na svijet djevojčice čiji su majka, brat i baka izbjegli iz Ukrajine, protekao je u najboljem redu. Obitelj je smještena u jednom gospićkom hotelu u koji će uskoro stići i Dara.

Mirna, u naručju majke, tek rođena Dara proživljava svoje prve dane u gospićkoj bolnici za koju, kaže nam njezina mama, ima samo riječi hvale.

- Sve, sve je dobro. Bolničko osoblje i svi ovdje vrlo su ljubazni. Dobro se brinu za majke i djecu. Najviše što vam mogu reći je - Hvala vam na svemu – kaže majka Olha Holovčak.

- Bio je uredan standardni porod, djevojčica je teška 3220 grama, dugačka 50 centimetara, što je prosječna standardna težina i dužina zdravog novorođenčeta – smatra Sandra Čubelić, ravnateljica OB-a Gospić.

Mami Olhi ovo je drugo dijete. Nju i Daru nestrpljivo čekaju u njihovu ličkom smještaju trinaestogodišnji brat, teta i osamdesetdvogodišnja baka kojoj je Dara peto unuče. Kaže kako je njezino ime zapravo Božji dar.

- Podario mi je Bog u starosti dijete – kaže radosna Zoja Georgijvna Volic.

I baka i mama Olha vrlo su zadovoljne ličkim gostoprimstvom iako bi se najradije vratile u Ukrajinu.

- Šefica Milica, Ana i Marko te vlasnik hotela dobro se brinu za nas. Uistinu su dobri ljudi – poručuje Olha.

- O nama se brinu dobri ljudi, zahvalna sam im do beskonačnosti – dodaje Zoja.

Iako je rođenje djeteta najsretniji trenutak jedne obitelji, Olhina je sreća pomiješana s tugom zbog supruga koji je u ratnoj Ukrajini, no s kojim barem telefonski uspijeva podijeliti prve trenutke s Darom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!