21:50 / 10.05.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

U Gospiću rođena ukrajinska djevojčica Dara

U Gospiću rođena ukrajinska djevojčica Dara

U Gospiću rođena ukrajinska djevojčica Dara

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

U gospićkoj je bolnici rodilja iz Ukrajine rodila zdravu kći i nadjenula joj ime Dara, a kako je riječ o ženi koja je pobjegla od rata u domovini i zaštitu pronašla u Gospiću, nju i djevojčicu posjetio je župan Ernest Petry.


Majci i djetetu Petry je poželio zdravlje i sreću, te je djevojčicu, koja je rođena u subotu, nazvao prvom Ukrajinkom Ličankom i dodao da joj želi svaku sreću i dobro u "njenoj Ličko-senjskoj županiji i domovini Hrvatskoj".

- Ovo jedno rođenje simbol je da svjetlo uvijek pobjeđuje tamu, pobjeda je života nad smrću, dobra nad zlim i ljubavi naspram mržnje, rekao je Petry.

Također je rekao da se majka i Dara osjećaju dobro i da će uskoro biti otpuštene iz bolnice i otići u gospićki Hotel Ana, gdje imaju organizirani smještaj s još 50-tak izbjeglica iz Ukrajine.

U ovom veselom događaju tužan je trenutak posjeta bio kada je majka rekla da svoju kći, na žalost, ne može posjetiti njezin otac jer je u ratnoj Ukrajini.

Do danas je kroz Prihvatni centar u Gospiću zbrinuto više od 650 ukrajinskih državljana, a oko 500 ih je smješteno u Ličko-senjskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!