Ronilačka eko-akcija u projektu "More spaja - Libertas 1992. -2022."

07.05.2022.

10:57

Autor: HRT

Akcija čišćenja dubrovačkog podmorja

Akcija čišćenja dubrovačkog podmorja

Foto: HRT / HTV

U Dubrovniku je obilježena 31. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije - Grof. Tim povodom održava se i ronilačka eko-akcija u projektu "More spaja - Libertas 1992. -2022.". Podmorje u Rijeci dubrovačkoj s Dubrovčanima čiste i kolege iz Rijeke, pripadnici Udruge specijalne policije Ajkula.

Joško Matić, član Udruge SJP-a "Grof" iz Dubrovnika objasnio je da su se na akciju odlučili u povodu obljetnice deblokade šireg dubrovačkog područja. Podsjetio je da su im 1992. godine morskim putem došle kolege suborci iz Rijeke kako bi pomogli u deblokadi toga područja.

- Uspomene nikada ne mogu zamrijeti. I s ostalim kolegama održavamo kontakte u povodu održavanja drugih akcija i godišnjica, rekao je Matić i zahvalio se svima koji su došli pomoći u akciji čišćenja. 

Perica Prpić, predsjednik Udruge SJP-a "Ajkula" iz Rijeke napominje da je suradnja s dubrovačkim kolegama nastavljena i nakon Domovinskog rata. Tako je i došlo do ideje da se godišnjica deblokade obilježi ekološkom akcijom čišćenja podmorja. 

- U akciji sudjeluje 50-ak ronioca, a tu su i vatrogasaci, pripadnici Hrvatske ratne mornarice, policije, članovi klubova, kazao je Prpić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!