S računa šibenske bolnice na svoj 34-godišnjak uplatio 2,3 milijuna kuna

16.09.2022.

15:35

Autor: Hina/HRT/V.G.

Opća bolnica Šibenik

Opća bolnica Šibenik

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Oko 2,3 milijuna kuna s računa javne ustanove, za koju lokalni mediji navode kako je riječ o šibenskoj Općoj bolnici, 34-godišnji zaposlenik uplatio je na svoje bankovne račune, pa ga je policija kazneno prijavila za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.


Šibensko-kninska policija u petak je priopćila kako je kriminalističkom istragom utvrdila da je osumnjičeni, kao zaposlenik javne ustanove, koristeći svoj položaj i ovlasti koje su mu povjerene u službi, u više navrata s poslovnog računa te ustanove na svoje tekuće račune otvorene kod više banaka uplaćivao veće novčane iznose.

Taj je novac bio namijenjen za plaćanje dobavljača za isporučenu robu.

Prilikom plaćanja osumnjičeni je u poslovnoj dokumentaciji lažirao broj IBAN-a dobavljača na način da je umjesto ispravnog broja dobavljača unosio broj IBAN-a svojih tekućih računa, isplativši si ukupno 2,3 milijuna kuna.

Protiv osumnjičenog 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!