10:04 / 16.02.2021.

Autor: Studio 4/HRT/D.S.

Sabljar-Dračevac o lokalnim izborima i cijepljenju

Renata Sabljar-Dračevac

Renata Sabljar-Dračevac

Foto: Studio 4 / HRT

O stanju oko epidemije i cjepiva, ali i lokalnim izborima u Zadru u emisiji Studio 4 govorila je Renata Sabljar-Dračevac (SDP), predsjednica Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Gostujući u emisiji Studio 4 Renata Sabljar-Dračevac komentirala je odluku Peđe Grbina kojom je raspušten županijski SDP kojem je ona čelu. Podsjetila je da je izabrana za predsjednicu županijske organizacija 2010. te reizabrana u dva navrata. Smatra da nije ispravno što se povjerenici usuđuju raspuštati stranačke organizacije na terenu te naglasila važnost kolektivnog odlučivanja unutar stranke. 


- Mislim da to neće polučiti dobre rezultate niti na lokalnim izborima, niti u budućnosti, ali vjerojatno predsjednik stranke ima druge planove, kaže.


O mogućoj potpori SDP-a za kandidaturu za gradonačelnika Zadra bivšem zastupniku Marku Vučetiću rekla je kako smatra da tako velika stranka poput SDP-a mora imati svog kandidata te dodala kako je u nedjelju održana sjednica gradskog odbora na koju nije pozvana iako je po statutu trebala biti.


- Još uvijek sam u klubu zastupnika SDP-a, redovno prisustvujem sjednicama kluba, rekla je Sabljar-Dračevac o svom odnosu prema stranci.

O aktualnom problemu cijepljenja preko reda


Požalila se na ulogu saborskog odbora za zdravstvo na čijem je čelu te činjenicu da često od Vlade ne dobivaju materijale na vrijeme ili ih uopće ne dobivaju.


Sabljar-Dračevac se zapitala koji je motiv bio predsjednice upravnog vijeća KBC-a Rebro da preko reda cijepi svog supruga i sebe te naglasila kako je naš narod uvijek bio orijentiran prema slabom i nemoćnom, ali sada vidimo moralno posrtanje društva koje je izgubilo temeljne vrijednosti.


Ne očekuje da će se kontrolnim mehanizmima išta otkriti, ali naglasila je da je na čelu Ministarstvo zdravstva, kao i Hrvatsko zavod za javno zdravstvo koji moraju organizirati jasne kategorije i kriterije za cijepljenje. Naglasila je kako do ljeta moramo procijepiti stanovništvo i važnost da se to učini prije početka turističke sezone. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!