Tajnik sjednice Sabora Bukarica pljeskom ispraćen u mirovinu

23.09.2022.

Zadnja izmjena 13:40

Autor: T.V./HRT/Hina

Tajnik sjednice Sabora Bukarica dugotrajnim pljeskom ispraćen u mirovinu

Tajnik sjednice Sabora Bukarica dugotrajnim pljeskom ispraćen u mirovinu

Foto: HTV / HRT

Zamjenika tajnika i tajnika sjednice Hrvatskog sabora Ivana Bukaricu saborski zastupnicu ispratili su u petak u mirovinu dugotrajnim pljeskom izglasavši njegovo razrješenje.


- Ja se ne sjećam još od vremena Franje Tuđmana ovakvih pljeskova, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković zahvalivši Bukarici za sve što je radio.

Zastupnici su pljeskajući i ustali, što je posebno dirnulo Bukaricu.

- Nije lagan posao sjediti ovdje satima, danima, ponekad noćima, bit će teško naći osobu kao što si ti, ja ti se i osobno zahvaljujem na izvrsnoj suradnji i svemu što si učinio za rad Hrvatskog sabora i želim ti da ti bude lijepo u mirovini i da budeš što više sa svojim unucima, poručio mu je Jandroković.

Prisegnuli zastupnici Miloš (Možemo!) i Srpak (HDZ)

Hrvatski sabor odobrio je u petak da Jelena Miloš zamijeni Vilija Matulu u zastupničkim redovima platforme Možemo!, a Dražen Srpak Ljubomira Kolareka u redovima HDZ-a, te je dvoje zastupnika prisegnulo.

Njihove zamjene rezultat su dogovora po kojemu će jedan zastupnik odraditi jednu, a drugi drugu polovicu četverogodišnjeg mandata u Hrvatskom saboru.

Aktualni, 10. saborski saziv konstituiran je u srpnju 2020., što znači da je odradio polovicu mandata.

Miloš i Srpak prisegnuli su da će zastupničku dužnost obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak, te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Hrvatske.

- Želim vam puno uspjeha u obnašanju odgovorne dužnosti, rekao im je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!