Hrvatska udruga roditelja želi da ih sasluša gradonačelnik

16.11.2021.

14:05

Autor: Igor Ahmetović/HRT/IMS

Pred zagrebačkim Poglavarstvom se okupilo 40-ak majki s djecom, korisnica mjere "roditelj odgojitelj".

Pred zagrebačkim Poglavarstvom se okupilo 40-ak majki s djecom, korisnica mjere "roditelj odgojitelj".

Foto: Igor Ahmetović / HRT

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja u utorak je izrazila razočaranje što na sastanku s predstavnicima zagrebačke vlasti zbog izmjene odluke o mjeri roditelj odgojitelj nije bilo i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Roditelji odgojitelji zatražili su novi sastanak idući tjedan, na kojem bi bio i gradonačelnik osobno.

- Kad je već u stanju takvu mjeru predložiti Gradskoj skupštini, neka ovim ljudima pogleda u oči i to im direktno kaže, a onda ćemo mi iznijeti protuargumente gradonačelniku osobno. Gradonačelnik je predlagatelj općeg akta Gradskoj skupštini i smatramo da ovu temu mora pred nama osobno braniti", izjavio je novinarima odvjetnik Hrvatske udruge roditelja odgojitelja Marko Fak nakon sastanka, koji je bio zatvoren za javnost.

Fak je izvijestio da su na sastanku bili sa zamjenicom gradonačelnika Danijelom Dolenec.

- Duboko smo razočarani sa sastankom jer gradonačelnik nije našao vremena da nas primi. Smatramo da je tema bitna jer se radi o 5800 obitelji u gradu Zagrebu i o 20.000 djece, istaknuo je i ustvrdio da na sastanku razgovora zapravo nije niti bilo. "Bio je to monolog Dolenec i pristojno smo je saslušali", rekao je.

Dok su predstavnici Hrvatske udruge roditelja odgojitelja u Gradskoj upravi bili na sastanku, pred Gradskom upravom mirno su prosvjedovali roditelji-odgojitelji s djecom i istaknutim transparentima.

Na velikom transparentu je pisalo: "Zagrebe - grade moj - ne štedi se na dječjim ustima!!!".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!