11:25 / 29.06.2021.

Autor: T.V./HRT

SDP podnio interpelaciju na rad Vlade, premijer im odgovorio

Peđa Grbin i Andrej Plenković

Peđa Grbin i Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Provedbu obnove nakon potresa u Petrinji, ali i Zagrebu kritiziraju u najvećoj oporbenoj stranci. SDP je o tome podnio interpelaciju na rad Vlade. Među ostalim, traže hitnu izmjenu zakona o obnovi, oko čega bi u raspravu uključili predstavnike lokalne samouprave, a smatraju i da je potrebno transparentnije obavještavanje javnosti.

- Smatramo da je potrebno jače kadrovski ekipirati pogotovo nadležno ministarstvo jer iz istupa Vanđelića vidimo da predstavlja usko grlo koje zaustavlja donošenje rješenja vezanih uz obnovu. potrebno je i pojednostaviti, odnosno smanjiti potrebnu dokumentaciju, istaknuo je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Plenković: SDP-ova interpelacije neće proći, moraju glumiti da nešto rade

Premijer Andrej Plenković rekao je kako SDP-ova interpelacija o radu Vlade zbog sporosti obnove nakon potresa neće proći u Saboru, poručivši kako u SDP-u "moraj glumiti da nešto rade" s obzirom na to da su izgubili na lokalnim izborima.

- Ne služe ove interpelacije kao instituti da se nešto poboljša. One služe da se ide prema pitanju koje pokazuje neku vrstu nepovjerenja prema Vladi, ali to je ekipa koja se me može niti sastaviti u saboru da dođu sve na sjednicu a kamoli da nešto izglasaju. Ja to gledam politički ali i sadržajno, ako je sadržajno nešto dobro, kvalitetno i pametno, dapače. oni su nakon izbora jedan odbijali dolaziti na vladu jedan po jedan, sjećate s toga, poručio je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!