Seget - Dvojica općinskih vijećnika blokirala put prema kamenolomu

13.02.2023.

14:34

Autor: V.K./HRT/Hina

Blokirali cestu

Blokirali cestu

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Segetski vijećnici Ante Barada i Luka Jadrić s Nezavisne liste "Vrime je" jutros su jedan sat sjedeći na cesti zaustavili promet nerazvrstanom Cestom Petra Krešimira IV., koja vodi do kamenoloma, i tako poručili da ne žele da njome prolaze kamioni jer ima alternativno rješenje.

Općinski vijećnik Ante Barada izjavio je da su danas prosvjedovali zbog kamiona koji prometuju nerazvrstanom Cestom Petara Krešimira IV., na kojoj su sjedili od 9,30 do 10,30 sati.

Posljednji put na tom su mjestu prosvjedovali u rujnu 2021.

- Kolega i ja smo blokirali promet na sat vremena i time želimo pokazati da nećemo dozvoliti da kamioni tuda prometuju jer postoje alternativna rješenja, rekao je Barada.

Objasnio je da ima alternativni put preko Segeta Gornjeg, koji je prohodan i može se njime koristiti, ali vodi preko brda i deset je kilometara duži, a time i skuplji. Drugi je, po Baradi, možda najbolje rješenje jer ide izravno s magistrale i postoji godinama, no trenutačno je širok samo za širinu jednog kamiona.

- Razgovarali smo s koncesionarima i voljni su to proširiti i financirati, no izgleda da za tako nešto nema sluha u Općini Segetu, istaknuo je Barada.

Na pitanje što je s kamenolomom koji je trebao biti zatvoren još 2008. godine, općinski vijećnik Luka Jadrić je odgovorio da u općini nema sluha ni za što.

Podsjetio je da je kamenolom trebao biti davno riješen i da je koncesiju trebao imati do 2021. godine, no ona je, kako je rekao, produžena do 2029. baš zbog nemara Općine Segeta.

- Tu se apsolutno ništa nije radilo i sada odjednom, kada imamo probleme, oni bježe. Umjesto da su s nama, da pokušaju nešto, apsolutno ništa ne rade. Sjećam se još kada smo prvi prosvjed organizirali u rujnu 2021. od Općine smo dobili mail da se ne slažu s našim prosvjedom jer smatraju da to treba mirnim putem riješiti, no taj mirni put traje valjda već 20 godina, ustvrdio je Jadrić. Istaknuo je da se Segećani žale zbog velike buke kamenoloma te kako smatraju da kamioni oštećuju cestu i ugrožavaju njihovu sigurnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!