Puljak: HDZ-ova vlast u Segetu spriječila tribinu na koju sam bio pozvan

10.11.2022.

14:20

Autor: Hina/HRT

Puljak i Barada s fotografijom grafita koji ga je dočekao kraj kuće

Puljak i Barada s fotografijom grafita koji ga je dočekao kraj kuće

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak u četvrtak je optužio HDZ-ovu vlast u općini Segetu da je u tom mjestu onemogućila da se održi za danas najavljena tribina na koju su njega i dogradonačelnika Bojana Ivoševića pozvala dvojica općinskih vijećnika Nezavisne liste mladih "Vrime".

- Mi smo Split oslobodili od HDZ-a i želimo im pružiti punu podršku da i oni to naprave u Segetu, rekao je Puljak na konferenciji za novinare.


Jedan od dvojice vijećnika s liste "Vrime" Ante Barada izjavio je kako, kad spominjete HDZ i HDZ-ova načelnika segetske općine Vinka Zulima, koji je u pritvoru zbog USKOK-ove istrage, preuzimate rizik za sebe, obitelj i prijatelje i da budete, kako je rekao, stjerani u kut.


- Došli smo na ideju da pokažemo kako funkcionira Grad Split i kako se transparentno troši novac te smo željeli organizirati tribinu na kojoj bi govorili Puljak i Ivošević. Tražili smo mailom od Općine da nam ustupi prostor na koji imamo pravo, ali nismo dobili nikakav odgovor, rekao je Barada.


Po njegovim riječima, nezavisni vijećnik Luka Jadrić i on otišli su nakon toga u Općinu, ali su, dodao je, "skoro bili izbačeni na glavu".


- Ljudi u Općini s nama su komunicirali preko portira, a odgovor do danas nismo dobili, istaknuo je Barada.


Rekao je da su nakon toga tribinu pokušali organizirati u ugostiteljskim objektima te da su neki ugostitelji najprije na to pristali, a zatim otkazali govoreći, po Baradinim riječima, da su izloženi prijetnjama.


- Kulminacija terora u Segetu bila je jučer, kada me pred obiteljskom kućom gdje živim dočekao grafit: 'Barada komunjaro, Vinko će te koštati glave', rekao je Barada.

Luka Jadrić, Ante Barada, Ivica Puljak i Bojan Ivošević

Luka Jadrić, Ante Barada, Ivica Puljak i Bojan Ivošević

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Dodao je kako će o sprječavanju održavanja tribine u Segetu izvijestiti i čelnike Europske unije, a zatražit će objašnjenje i od povjerenice za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice.


Najavio je kako će tražiti zaštitu policije za održavanje tribine u segetskoj općini.


Jadrić je ocijenio da su događaji u Segetu "divlji Zapad" te da su ondje prakticirani "fiktivni računi" i "kupnja glasova". Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zamjerio je što je Zulimu dopustio da bude saborski zastupnik unatoč tomu što se pod njegovim vodstvom u Segetu "s novcem radilo što god se želi".


Spomenuo je i političkog tajnika HDZ-a Antu Sanadera, za kojeg je rekao da mu je Zulim bio desna ruka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!